MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den flaş Ayasofya çıkışı! LANETLEYENLERİ LANETLİYORUM!
Politika
24 Temmuz 2020 Cuma 16:36

CHP'den flaş Ayasofya çıkışı! LANETLEYENLERİ LANETLİYORUM!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuran okuduğu, Diyanet İşleri Başkanının kılıçla hutbeye çıktığı Ayasofya'daki ilk cumayla ilgili CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan flaş bir çıkış geldi. Hutbede Ayasofya'nın vakıf niteliğini ortadan kaldıranlara yönelik "lanetleme" gibi sözler sarf edildiğini aktaran Bakan, "Eğer vakıf kararının altında imzası bulunan Atatürk'ü kast ediyorlarsa ben de bu lanetlemeyi yapanları lanetliyorum" dedi.
SONKALEİZMİR (ÖZEL)- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Lozan Barış Anlaşması'nın 97'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliklerin İzmir Valiliği tarafından "ayrışma ve kargaşaya neden olacağı" gerekçesiyle iptal edilmesine tepki gösterdi. Bu tavrın sadece İzmir'le sınırlı olmadığını, Türkiye'de topyekun Lozan'ın yıldönümü kutlamalarının engellenmeye çalışıldığını dile getiren CHP'li Bakan, "Örneğin, Karaman'daki Atatürkçü Düşünce Derneği şubesinin önüne polis yığmışlar. İnsanların dışarı çıkıp Lozan'ı kutlamasını engelliyorlar. Birçok yerde de benzer manzaralar var. Bu tavır son derece art niyetli ve Cumhuriyetle hesaplaşma içeriyor. Anıtkabir'in dezenfekte edilmesinin de kasıtlı olarak bugüne denk getirildiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu olan Lozan'ın kutlanmasını istemiyorlar. Ancak aynı gün Ayasofya'yı ibadete açıyorlar" dedi.

CUMHURİYETLE HESAPLAŞIYORLAR

Murat Bakan, CHP olarak Ayasofya'nın ibadete açılmasına karşı olmadıklarını belirtirken, "Biz sadece Ayasofya'nın iç politika malzemesi olarak kullanılması ve Cumhuriyetle hesaplaşmanın aracına dönüştürülmesine karşı çıkıyoruz. Önceki günlerde sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bunu Ali Şeriati'nin son derece çarpıcı sözleriyle ifade etti. (Bir yerde yangın varken biri seni ibadet etmeye çağırıyorsa bil ki bu bir hainin davetidir) dedi. Bu ifadelere tamamen katılıyorum. Ülke yangın yeri! İşsizlik almış başını gidiyor. Her üç gençten biri işsiz. Ama sizin önceliğiniz, tamamen gösteri niteliğinde bir açılış yapmak" ifadelerini kullandı.

OYUNA GELMEYELİM

Ayasofya'nın ibadete değil siyasete açılmasına karşı olduklarını vurgulayan CHP'li Bakan, "Ülkede tehlikeli bir tür siyaset üretip fay hatları üzerinde oynuyorlar. Bu oyuna gelmememiz gerekiyor. Çünkü AKP iktidarı güneş görmüş kar gibi eriyor" dedi.

YAZIKLAR OLSUN!

CHP'li Bakan, Ayasofya'daki ilk cumayla ilgili ise flaş bir çıkış yaptı. Hutbe sırasında, Ayasofya'nın vakıf niteliğini ortadan kaldıranlara yönelik 'lanetleme' gibi sözler sarf edildiğini aktaran Bakan, "Eğer o vakıf kararının altında imzası bulunan Atatür'ü kast ediyorlarsa, ben de bu lanetlemeyi yapanları lanetliyorum. Atatürk olmasaydı, bırakın Ayasofya'yı bu ülkenin hiç bir camisinde ibadet yapamazlardı. Şimdi sen bunları bırakıp hutbede Fatih Sultan Mehmet başta olmak üzere herkesin ismini okuyacaksın, İstanbul'u kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini okumayacaksın. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun" diye konuştu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Koray Gün
 25 Temmuz 2020 Cumartesi 12:06
İşte CHP'de bir cesur yürek. Atatürk'e sahip çıkın beyler, size niye oy verdik. Alkışlar sayın vekilim
 Beyhan Aktaş
 24 Temmuz 2020 Cuma 23:20
Haber sitenizi daha önce takip etmiyordum bu haber vesile oldu. Cumhuriyet ile hesaplaşılıyor muhalefet cephesinden doğru düzgün tek açıklama İzmir milletvekili Murat Bakan’dan geliyor bu açıklama da olmasa kimsenin tepki verdiği yok Allahaşkına tek vekil Murat Bakan’mı niye birisi daha açıklama yapmıyor neyden korkuyorlar vatan elden gidiyor
 Mesude Öney
 24 Temmuz 2020 Cuma 18:50
Yazıklar olsun. Atatürk kadar başlarına taş düşsün
 Nalan Mat
 24 Temmuz 2020 Cuma 17:39
Çok güzel dile getirmişsiniz sevgili Vekilim??
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir