MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Muğla için Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı öne çıktı!
Güncel
12 Ocak 2024 Cuma 12:40

CHP'de Muğla için Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı öne çıktı!

Yerel seçimlere sayılı günler kala, yolsuzlukla mücadelesi ile tanınan Tuncay Mollaveisoğlu’nun adı CHP'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak öne çıktığı iddia edildi. 

CHP’de Kasım ayında yapılan kongrede Genel Başkanlığı Özgür Özel’in kazanmasıyla başlayan değişim rüzgârı Muğla’da esiyor.  CHP, sürpriz bir başkan adayı çıkarmaya hazırlanıyor.  Kulislerde Tuncay Mollaveisoğlu’nun ismi öne çıkıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün 25 yıldır Muğla’yı yönetiyor. Gürün, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde yeniden aday olmayarak yerini yeni adaylara bırakma kararı almıştı. Gürün’ün bu kararının ardından Muğla gibi önemli bir şehirde CHP’nin kimi aday göstereceği merak konusuydu. 

Muğla’da büyükşehir belediye başkanlığı için 11 isim aday adaylığını açıkladı. Ancak, CHP yönetimi Muğla’da sürpriz adaya yönelme eğiliminde.  Bu kapsamda Tuncay Mollaveisoğlu’nun ismi öne çıktı.  Uzun yıllardır ailesi ile birlikte Muğla’da yaşayan Mollaveisoğlu, haberleri, yazıları ve TV programları ile orman yangınlarından imar vurgunlarına, kıyı yağmasından çevre talanına kadar Muğla’nın korunması için büyük çaba harcamasıyla tanınıyor. 

Muğla’ya taşındığı ilk yıllarda Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde baş danışmanlık yapan Mollaveisoğlu, mevcut belediye başkanı Osman Gürün ile yakın çalışma arkadaşıydı.  Yaklaşık 25 yıldır gazetecilik yapan Tuncay Mollaveisoğlu, çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabir, editör, haber müdürü, sunucu, yorumcu, köşe yazarı, program yapımcısı ve genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Yayınlanmış üç kitabı olan Mollaveisoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin önceki dönem genel yayın yönetmenliği görevini yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden gazetecilik etik değerlerine bağlılığı çerçevesinde aldığı kararla ayrılan Mollaveisoğlu, yıllardır birlikte çalıştığı gazeteci arkadaşlarıyla 12punto.com.tr internet sitesinin kuruluşunda yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir