MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca Cezaevi arazisi planları askıya çıktı!
Güncel
12 Ocak 2024 Cuma 11:12

Buca Cezaevi arazisi planları askıya çıktı!

İzmir kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Buca Cezaevi arazisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı askıya çıktı. 

Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi'nin bulunduğu arazi, İzmir kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu. 
Bakanlık tarafından hazırlanan planlar hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusuyla yargıya taşınmış, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından ise yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plan ise meclisteki tartışmalı oturumun ardından oy çokluğu ile kabul edilmişti. Meclisten geçen 1/5000 ölçekli nazım ve 1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı. 

Askıya çıkan planlarda arazinin rekreasyon alanı, genel otopark alanı, hafif raylı toplu taşıma istasyonu ve diğer kamusal alanlar için kullanılması planlanıyor. 

MURAT AYDIN: GURURLUYUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen ve Buca cezaevi arazisinin yeşil alan olarak halkın kullanımına sunan imar planı askıya çıktı. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere bu aşamaya gelinmesini sağlayan herkese teşekkürler.Mutlu ve gururluyuz” ifadelerini kullandı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir