MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Gaziemir'de ortalık karıştı... 9 meclis üyesi dosyasını geri çekti...
Politika
9 Şubat 2024 Cuma 10:40

CHP Gaziemir'de ortalık karıştı... 9 meclis üyesi dosyasını geri çekti...

Gaziemir Belediyesi'nin CHP'li 9 meclis üyesi, belediye başkan adayı olarak Ünal Işık'ın belirlenmesi nedeniyle yeni dönem meclis üyeliği adaylık dosyalarını geri çekti. 9 meclis üyesinin CHP İzmir İl Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede, "İlçemiz için doğru bir aday olmaması, son 5 yıllık meclis üyeliği döneminde sürekli olarak CHP'li seçilmiş belediye başkanına açıkça muhalefet etmesi" gibi gerekçeler yer aldı.

SONKALEİZMİR-CHP'de 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Ünal Işık'ın Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesinin ardından başlayan tepkiler büyüyor. Gaziemir Belediyesi'nin 9 meclis üyesi Işık'ın doğru aday olmadığı gerekçesiyle verdikleri meclis üyesi adaylığı dosyalarını geri çekti.

Meclis üyeleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede Ünal Işık'ın adaylığına neden karşı olduklarına dair gerekçeleri sıraladı. 

Meclis üyeleri İzel Zenginobuz, Necati Kırmaz, Ali Kavasu, Nilgün Karadeniz, Gül Avanoğlu, Sercan Doğan, Yücel Aksan, Nimet Şekercioğlu ve Süleyman Aydemir'in imzalarıyla CHP İzmir İl Başkanlığı'na verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Partimizin yetkili kurullarının atamış olduğu belediye başkan adayı Ünal Işık’ın partimiz ve ilçemiz için doğru bir aday olmaması, son 5 yıllık meclis üyeliği döneminde sürekli olarak Cumhuriyet Halk Partili seçilmiş belediye başkanına açıkça muhalefet etmesi, denetim komisyonu seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partimizin çift liste ile seçime girmesine sebep olarak AKP oyları ile denetim komisyonuna seçilen kişiler arasında yer alması, belediye ile Gıda Kurtarma Derneği arasında imzalanacak işbirliği protokolüne dahi muhalefet ederek AKP ile red oyu kullanması sonucu dezavantajlı ailelerin kursağından geçecek gıdaya engel teşkil eden davranışlar sergilemesi, kullandığı oy ve tutunduğu davranışlar sebebiyle partimizi ve mevcut belediye başkanımızı basında sürekli tartışılır duruma düşürmüş olması sebepleriyle desteklemem ve kendisini siyaseten savunmam mümkün değildir. Bu sebeple 2024 Yerel Seçimlerinde ilçem Gaziemir’den almış olduğum meclis üyesi aday adaylığı dosyamı geri çekiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir