MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’da salep bereketi!
Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2022 Cuma 11:32

Buca’da salep bereketi!

Kırsal kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek için katma değeri yüksek ürünleri destekleme yönünde projeler geliştiren Buca Belediyesi'nin, kilogram fiyatı 2bin 500 TL’yi bulan salep için başlattığı çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. Geçen yıl mayıs ayında dağıtılan salep yumruları, bu yıl ilk hasadını verdi ve projenin ilk aşaması başarıyla tamamlandı.  

Kırsalda bulunan mahallelerinde tarımsal üretimi teşvik ederek hem ekonomiye hem istihdama katkı sağlamayı hedefleyen Buca Belediyesi’nin salep üretim projesinde ilk hasat gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın özel önem verdiği proje kapsamında envanter çalışması yapılmış, geçtiğimiz yıl mayıs ayında Doğancılar Mahallesi’nde salep yumrusu dağıtılmış ve üretime başlanmıştı.

FİYATI 2 BİN 500 TL’Yİ BULUYOR
Kalitesine göre güncel fiyatları 400 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişen toz salebin satış ve pazarlama ayağını da oluşturan Belediye, mayıs ayında hasadı ve yeniden dikimi gerçekleştirilen bu değerli üründe projenin ilk aşamasını başarıyla tamamladı. Bir yıl önce belediyenin dağıttığı salep yumrularının yavruları hasat edilerek kurutma ve değirmende işlenme aşamasına geldi.

GENÇLER TARIMSAL ÜRETİME KAZANDIRILACAK
Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği proje kapsamında, yıllar içinde üretim kapasitesini ve üretici sayısının artırılması hedefleniyor. Öte yandan gençleri tarımsal üretime kazandırmak, bir dönem Buca’nın değerlerinden biri olan salebi yeniden üretim yelpazesine katmak ve ilçedeki en büyük sorunlardan biri olan işsizliğe de çare olması için tüm köyler bölgesine yaygınlaştırmak diğer hedefler arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir