MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balçova'da halk oyunları şenliği...
Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2022 Cuma 10:52

Balçova'da halk oyunları şenliği...

Balçova Belediyesi ile EFEM Gençlik ve Spor Kulübü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Halk Oyunları Şenliği düzenledi. 7’den 70’e her yaştan oyuncunun yer aldığı guruplarda Türkiye'nin değişik yörelerinin halk oyunları sergilendi.

İzmir Balçova'da buluşan halk oyunları ekipleri yurdun değişik yörelerinden derlediği gösteriler izleyiciyle buluştu. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, 200 dansçının katıldığı gösteriler öncesi 7 ve 68 yaşındaki dansçılara plaket verdi. Salonu tıklım tıklım doludan izleyiciler tüm gurupları hayranlıkla izlerken özel gençlerin oluşturduğu 'Engelsiz Halk Oyunu' ekibi büyük alkış aldı.

Halk danslarının gelecek kuşaklara taşınması gereken bir kültürel miras olduğunu vurgulayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya şöyle konuştu:

"Bu mirası 19 Mayıs gibi özel bir günde yaşamak bizim için çok anlamlı. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bundan 103 yıl önce Samsun’a ayak bastı. 19 Mayıs çok önemli. 19 Mayıs özgürlük demek, cumhuriyet demek, gençlik demek. Gençlik ise bu ülkenin geleceği demek. Bu yüzden hem ulusal bayramlarımızı hem de kültürel değerlerimizi sonsuza kadar savunup gelecek nesillere aktaracağız. Bizi birbirimize bağlayan bu çimento sayesinde her zaman birlik içinde özgürce yaşayacağız.” 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir