MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı'da kınama gerginliği...
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2019 Salı 19:11

Bayraklı'da kınama gerginliği...

Bayraklı Belediye Meclisi'nde İzmir yangınlarını üstlenen PKK'nın kınanması için önerge veren AK Parti Grubu ile CHP Grubu ve Başkan Serdar Sandal arasında sert tartışmalar yaşandı. AK Partili Abdullah Çetin ile Özgür Hızal, önergenin gündeme alınmasını isterken Başkan Sandal, "Burada PKK'yı kınamayacak tek kişi yok. Burası Bayraklı'nın meselelerini tartışacağımız yer. Kanunlar açık. Bu önergenin gündeme alınması mümkün değil. Bu Meclis'in feshine neden olabilir. Bu konu kapanmıştır" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Bayraklı Belediyesi'nin Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşen Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumuna terör örgütlerini kınama tartışmaları damga vurdu. AK Parti Grubu, Karabağlar ve Menderes'te başlayan ve birçok noktada ormanları küle çeviren İzmir yangınını üstlenen PKK terör örgütünün lanetlenmesi için Meclis'e önerge verdi. CHP grubu tarafından da terör örgütlerini kınayan bir bildiri okunurken, Meclis üyesi AK Partili Abdullah Çetin, "Bildirinin bu şekilde okunması mevzuata uygun değil. Sizin burada okuduğunuz siyasi bir yazı. Bizim verdiğimiz ise siyasi önergedir. Bu izmir'in konusu. Eşit davranmıyorsunuz. Kendi grubunuza okutturdunuz. Bizi dinlemiyorsunuz. Bizim önergemizin gündeme alınmasını talep ediyoruz" dedi. Başkan Sandal ise yasal olarak önergeyi gündeme almalarının mümkün olmadığını dile getirirken, AK Parti ve CHP grubu arasında sert tartışmalar yaşandı. 


T.C'Yİ KALDIRANLARI MI KINAYALIM?
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da önergenin gündeme alınmaması üzerine sert eleştirilerde bulunarak, "FETÖ ve PKK fark etmez. Ülkemizin topraklarını gasp etmeye çalışan bu örgütlerin kınanması için önerge verdik. Bu gayet doğru bir düşünce. Siyaset yapma amacı yok. Siyaset derseniz biz alasını yaparız" dedi. Başkan Sandal ise, "Önergeyi gündeme almak doğru değil. Bunu dilek ve temenni olarak almak gerek. Meclis, Bayraklı'nın sorunlarını ve meselelerini tartışacağımız yer. Kınama önergesi bizim yetki alanımızın dışında. İşişleri Bakanlığı talimatına göre Meclis'in feshine kadar gidebilir. Meclis kendisini ilgilendirmeyen konularla ilgili karar alamaz. PKK'yı savunan biri mi var Meclis'te. Kurumlardan TC'yi kaldıranları mı kınayalım yani biz de. Bizim meclisimizin konusu değil. CHP olarak biz bütün terör örgütlerine eşit mesafedeyiz. FETÖ'ye en fazla karşı çıkan, siyasi ayağının ortaya çıkması ile ilgili caba sarf eden Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz hiçbir zaman FETÖ'ye olan hasretliğimizi dile getirmedik. Kanunlar açık. Burada bu önergenin verilmesi yasal olarak mümkün değil. Bu konu kapanmıştır" diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM MESAJLARI
Başkan Sandal, ilçede gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Bu konuda iki temel nokta var. Büyükşehir'in teminat olması ve yoksul olan insanların bu dönüşümden zenginleşerek çıkması. Bu temel hedefimiz. Onların da parklara, güvenli alanlara ihtiyacı var. Kendi çocuğumuz için istediğimizi başkasının çocuğu için istemezsek vicdani eksikliğimiz var demektir. Göçle gelen vatandaşın yerini nasıl elde ettiğini biliyoruz. 30 yılın mücadelesi bu. Onları mağdur etmeyiz" dedi. AK Partili Özgür Hızal da, "Üniversiteler ve büyükşehir ile iletişim halinde olarak başlanmalı. Bu konuda Adalet ve Çay mahalleleri ile Tepekule civarında ciddi mağduriyetler var. Revizyonlarla ilgili. Yıllardır yaşadıkları yere çivi çakamayan insanlar var. Mağduriyetin giderilmesi noktasında kesin bir ifade duymadıktan sonra Bayraklılı hemşehrilemiz tatmin olmayacak" dedi. Başkan Sandal da belirlenecek gün ve saatte konunun çözümü için bir araya gelinmesini istedi.
EKMEK KADAR AZİZ, SU KADAR BERRAK
Başkan Sandal, belediyede bir personelin mesaiye kalmamasına rağmen kendisine mesai yazıldığı iddialarıyla ilgili olarak, "Bu konuyla ilgili gereken tedbiri alırız. Benim adım Serdar Sandal. Ekmek kadar aziz, su kadar berrağım ben" dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir