MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
70 milyonluk kilit!
Yerel Yönetimler
1 Ekim 2019 Salı 15:34

70 milyonluk kilit!

İzmir'in Tire İlçesi'ne yaklaşık 70 milyon TL harcanarak yapılan ve 1 buçuk yıl önce açılışı gerçekleştirilen UEFA standartlarındaki Gazi Mustafa Kemal Stadı sahipsiz kaldı. Tire 1922 Spor Kulübü'nün Buca'ya taşınması ile hiçbir kulübün maçlarını oynamadığı stadın kapılarına kilit vuruldu. Belediye eski başkanı Tayfur Çiçek, "Stadın değersizleştirilerek atıl bırakılması içimi sızlatıyor" dedi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliğinde yaklaşık 70 milyon TL liraya inşa edilen Tire Gazi Mustafa Kemal Stadı sessizliğe büründü. Tire 1922 Spor Kulübü'nün Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş'a devredilmesi ile UEFA standartlarındaki 15 bin kişilik stad sahipsiz kaldı. Aktaş'ın Tire 1922'yi Buca'ya taşımasının ardından artık hiçbir kulübün maçlarını oynamadığı stadın giriş kapılarına da kilit vuruldu. Belediye görevlilerinin dönem dönem çim bakımını gerçekleştirdiği stadyum, bu sezon şimdiye kadar sadece Türkiye Kupası'nda Altınordu ile Konya 1922 arasındaki müsabakaya ev sahipliği yaptı.


BAKANLIK KABUL ETMEDİ 
Altay'ın, passolig sistemi yeni kurulan Menemen Stadı'na gitmek için gün saydığı, Karşıyaka'nın mecburen Atatürk Stadı'nda oynadığı İzmir'de stat sorunu sürerken, Tire'deki modern stadın çaresiz bekleyişi futbolseverlerin yüreğini sızlattı. Tire Belediye Başkanı Atakan Duran'ın ilçedeki eski stad ve eski hastanenin mülkiyet hakkı karşılığında Tire Gazi Mustafa Kemal Stadı'nı Gençlik Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teklif ettiği ancak olumlu yanıt alamadığı öğrenildi. Başkan Duran'ın yeterince taraftar desteği olmadığı gerekçesiyle amatördeki Tire Belediyespor'un maçlarını 4 Eylül Stadı'nda oynamasını istediği kaydedildi.


ÇİÇEK: YÜREĞİM SIZLIYOR
Tire Belediye eski Başkanı Tayfur Çiçek ise stadın değersizleştirilerek atıl vaziyette bırakılması nedeniyle içinin sızladığını söyledi. Kendi döneminde stadyumda çim uzmanı personel bile çalıştırdığını dile getiren Çiçek, "Stadın ölü yatırım olduğunu söylüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? İzmir'e ulaşımı çok yakın. Burada Göztepe Süper Lig maçlarını oynayacaktı. İlçedeki otel sıkıntısından dolayı gelmediler. Otel sorununu da çözmüştük. Fenerbahçe yönetimi bile gelip burayı gezdi ve hayran kaldı. Şimdi stadı sahipsiz bırakıyorlar" dedi. Çiçek, stadın isminin Tayfur Çiçek Stadı'ndan Gazi Mustafa Kemal Stadı olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak ise, "Ben hiçbir zaman stada kendi ismimin verilmesini istemedim. Bu Meclis üyelerinin talebiyle gerçekleşmişti" diye konuştu.


Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan stada "Tayfur Çiçek" adı verilmişti. Ancak, 31 Mart seçimlerinin ardından Tire Belediye Başkanlığı görevini Tayfur Çiçek'ten devralan Millet İttifakı'nın adayı İYİ Partili Atakan Duran, stadın ismini "Gazi Mustafa Kemal" olarak değiştirmişti.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir