MENÜ
İzmir 27°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Tugay'a büyük tepki... 'Yalan söylüyorsun, Kılıçdaroğlu'nu niye dinlemedin?'
Yerel Yönetimler
15 Ekim 2021 Cuma 21:04

Başkan Tugay'a büyük tepki... 'Yalan söylüyorsun, Kılıçdaroğlu'nu niye dinlemedin?'

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, Karşıyaka Belediyesi önünde toplanıp, kentsel dönüşüm imar planlarıyla arazilerinin yüzde 45'e el konulacağı gerekçesiyle eylem yaptı. Yurttaşları dinlemek için belediye önüne inen Başkan Tugay, büyük şok yaşadı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mahalle ziyaretini hatırlatan bir yurttaş, "Hani rant bizimdi. Kılıçdaroğlu'nu niye dinlemedin?" diye sordu. Mahalle muhtarı Özay Dağhan ise "Çalışıyoruz, mahalleye de gelecektik" diyen Tugay'a "Yalan söylüyorsun" diye çıkıştı.

SONKALEİZMİR- Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, "Sizi getiremedik, biz geldik" yazılı bir pankart açıp Karşıyaka Belediyesi önünde Başkan Cemil Tugay'a tepki gösterdi. Kentsel dönüşüm imar planları ile arazilerinden yüzde 45 donatı payı kesileceğini öne süren yurttaşlar, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan'ın önderliğinde basın açıklaması yapıp isteklerini dile getirdi.



"KILIÇDAROĞLU'NU TAKMIYORLAR"

Mahallelinin tepkisi üzerine makamından belediye önüne gelen Başkan Tugay, beklemediği tepkiler üzerine büyük şok yaşadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz Mart ayında Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı'na yaptığı ziyarette söylediği "Rant sizin olacak, mal sahibi sizsiniz" sözlerini anımsatan bir mahalleli, "Kılıçdaroğlu'nu niye dinlemedin. Kılıçdaroğlu'nu takmadan kafalarına göre imar planı yapıyorlar" diye tepki gösterdi. 



"YALAN SÖYLÜYORSUN" ÇIKIŞI

Başka bir yurttaş "Cumhuriyet Mahallesi'ni hafife aldınız" derken, bir kadın, Tugay'ı mahalleye gelip halkı dinlememekle suçladı. Tugay'ın "Emsalinizi artırdık, katınızı artırdık. Çalışmaya devam ediyoruz. Ben 30 aydan beri 40 defa geldim mahalleye" sözlerine üzerine muhtar Özay Dağhan araya girdi. Tugay'a "Yalan söylüyorsun" diyen Dağhan, "Bana makamında 'Bu imar çıkmadan önce mahalleye geleceğim' diye söz vermemiş miydin?" diye tepki gösterdi.



"ÇAYIMI İÇİN" SÖZÜ GERGİNLİĞİ ARTIRDI

Başkan Tugay'ın "Demokratik olarak tepkinizi göstermek hakkınız. Ancak buraya bilgi almaya mı geldiniz, yoksa başka bir amaçla mı. İsteyen gelsin çayımı içsin. Makama beklerim" sözleri gerginliği artırdı. Bir yurttaş, "Şimdiye kadar niye bilgi vermedin. Çaymış. Bunları yemeyiz" diye cevap verdi.
Cemil Tugay daha sonra makam odasına çıkarken, mahalle sakinleri adına konuşan Özay Dağhan, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi.

 

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir