MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Mücadele kahramanına vefa!
Yerel Yönetimler
15 Ekim 2021 Cuma 16:49

Milli Mücadele kahramanına vefa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele kahramanı Mustafa Necati'nin adını taşıyan Yeşilyurt'taki kültür merkezini açtı. Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Merkezimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın düşünce arkadaşına duyduğumuz büyük vefanın mütevazı bir göstergesidir" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara'daki Mustafa Necati Bey Kültür Evi'nin adının şeriatçı yazar Nuri Pakdil'inkiyle değiştirilmesinden sonra Mustafa Necati'nin adını yaşatma kararı almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karabağlar ilçesine bağlı Yeşilyurt semtinde 15 milyon 500 bin TL yatırımla tamamladığı Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi'ni açtı.

Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve yurttaşlar katıldı.

"MÜTEVAZI BİR VEFA GÖSTERGESİ"

Kültür merkezinin hayırlı olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şöyle konuştu:

"Kültür merkezimiz İzmir'in işgaline karşı direnişi örgütleyenlerden biri olan ve Cumhuriyet devrimlerinin uygulanmasına çok değerli katkılar koyan Mustafa Necati'ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın düşünce arkadaşına duyduğumuz büyük vefanın mütevazı bir göstergesidir. Mustafa Necati'yi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum."

"35 YAŞA EFSANE SIĞDIRDI"

Mustafa Necati Bey'in torunu İsmail Uğural ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. Uğural şunları söyledi:

"20 yaşındayken genç bir hukukçu olarak Celal Bayar ve Vasıf Çınar ile birlikte Altay kulübünü kurdular. 26 yaşında milletvekili oldu. 28 yaşında mübadele ve imar iskan bakanı oldu. 30 yaşında adalet bakanı oldu. 31 yaşında milli eğitim bakanı oldu. Büyük Atatürk, Mustafa Necati'yi milli eğitim bakanı yaparken dönemin önemli isimleri "Necati'yi biz de çok seviyoruz. Ancak Cumhuriyetin stratejik bakanlığı için 31 çok genç yaş değil mi?" diye sormuşlar. Büyük Atatürk kafasını sallar ve "Göreceksiniz Necati çok büyük hizmetler yapacak" der. Mustafa Necati bu hizmetleri yaptı. 35 yaş gibi kısacık döneme efsane sığdırdı."

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı, milli eğitim eski bakanı Mustafa Necati'nin adını yaşatma kararını Haziran 2020'de Ankara'daki Mustafa Necati Bey Kültür Evi'nin adının şeriatçı yazar Nuri Pakdil'inkiyle değiştirilmesinden sonra almıştı. 153 araç kapasiteli kapalı otoparka sahip merkezde 306 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, fuaye ve sergi alanı, 58 kişi kapasiteli seminer salonu, atölyeler, kafeterya, idari birimler bulunuyor. İmalat kapsamında mevcut yeşil doku ve ağaçlar korunurken, çatısına konulan panellerle tesis kenti enerjisini üretiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir