MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adı bile yetti!  Merhum işadamı, iktidarı ve muhalefeti birleştirdi
Güncel
14 Temmuz 2019 Pazar 13:47

Adı bile yetti! Merhum işadamı, iktidarı ve muhalefeti birleştirdi

Türkiye'nin kolonya devi Eyüp Sabri Tuncer A.Ş.'nin ikinci kuşak temsilcisi, 3 yıl önce vefat eden Sabahattin Tuncer'in adının Ankara Çankaya'da oturduğu sokağa verilmesi gündeme geldi. CHP'li Meclis Üyesi Gülizar Üzgün tarafından getirilen öneri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı CHP'li Alper Taşdelen'in yanı sıra Mamak Belediye Başkanı AK Partili Murat Köse ve Keçiören Belediye Başkanı AK Partili Turgut Altınok'tan da destek gördü.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısında sürpriz bir öneri gündeme geldi. 3 yıl önce 93 yaşında iken hayata gözlerini yuman, Türkiye'nin kolonya devi Eyüp Sabri Tuncer A.Ş.'nin ikinci kuşak temsilcisi Sabahattin Tuncer'in adının Ankara Çankaya'daki oturduğu sokağa verilmesi önerildi. Sürpriz öneriyi yapan Çankaya Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Gülizar Üzgün oldu. CHP'li Üzgün'ün duayen işadamının isminin Ayrancı Hoşdere Caddesi'ndeki Örgü Sokağı'na verilmesi önerisi, kendi partilileri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra AK Parti kanadında da büyük destek  gördü.

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Mamak Belediye Başkanı AK Partili Murat Köse ve Keçiören Belediye Başkanı AK Partili Turgut Altınok da CHP'li Üzgün'ün önerisine olumlu yaklaştıklarını açıkladı. Önerge Ankara Büyükşehir Belediyesi Cadde ve Sokakları Belirleme Komisyonu'nca incelemeye alındı. Konunun gelecek belediye meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanması bekleniyor.

CUMHURİYETİN KURULDUĞU GÜN DOĞMUŞTU

Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihinde Bursa İnegöl'de doğan Sabahattin Tuncer, yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 23 Ekim 2016 tarihinde çok sevdiği Ankara'da hayatını kaybetmişti. Partiler üstü bir duruşa sahip Sabahattin Tuncer'in cenazesine çok sayıda siyasi parti temsilcisi, bakan, milletvekili ve devlet yöneticisi katılmıştı. Merhum Tuncer, Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

İLK ESANS FORMÜLÜNÜ O YAPMIŞTI

Evli ve iki çocuk babası Tuncer, yaklaşık 100 yıldır bir Ankara markası olarak iş yaşımındaki yerini koruyan Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu. Tuncer, Anadolu Ajansı'na 2007'de verdiği bir röportajda, babası Eyüp Sabri Tuncer'in ısrarıyla 1960'lı yıllarda işin başına geçtiğini anlatmıştı. Kolonyanın nasıl yapıldığını inceleyen, üniversite öğretim üyeleriyle görüşüp, laboratuvarlarda çalışan ve formüller bulan Sabahattin Tuncer, kolonya esansını kendi üretmeye başlamıştı. Kolonya devinin ikinci kuşağının temsilcisi Sabahattin Tuncer, Türkiye'nin ilk esans formülünü yapan kişisi olarak tanınıyordu ve narenciye çiçeklerinin kokusunu ilk çıkaran kişi olma unvanına da sahipti.

HATIRA ORMANI BÜYÜYOR

Ölümü büyük üzüntü yaratan Sabahattin Tuncer'in ardından kendisi ve babası Eyüp Sabri Tuncer adına Ankara'daki fabrika bahçesinin arkasına hatıra ormanı oluşturulmuştu. Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer'in de katıldığı etkinlikle 20 bin çam fidanı toprakla buluşturulmuştu. Ölmeden önce Sabahattin Tuncer'in diktikleri ile birlikte hatıra ormanının bugün iyice büyüdüğü ifade edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Haydar CENKER
 15 Temmuz 2019 Pazartesi 22:55
Rahmetli Sabahattin Tuncer''i saygıyla yad ediyorum. Cennet mekanı olsun.
 Sabri Daldal
 14 Temmuz 2019 Pazar 16:21
Türkiye''nin abide insanlarından birisi olan Sabahattin Tuncer Ayrancı''da bizim komşumuzdu ve çok mütevazi birisiydi. Örgü Sokağı= SABAHATTİN TUNCER SOKAĞI Ne güzel değil mi? Cennet mekanı olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir