MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Acılı anne konuştu: Kızım olmadan bir bayram daha...
Güncel
12 Nisan 2024 Cuma 14:29

Acılı anne konuştu: Kızım olmadan bir bayram daha...

Manisa'nın Demirci ilçesi polis lojmanında, komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız'ın (28) kaldığı odada tabancayla vurulmuş halde ölü bulunan Yeşim Akbaş'ın (27) evinde, bayramda kızlarının mezarını çiçeklerle süsledi. Anne Aysun Akbaş (55), "Kızım olmadan bir bayram daha geçiriyoruz. İnşallah sanık en ağır cezayı alacak" dedi.

Demirci ilçesindeki polis lojmanında geçen yıl 14 Nisan'da, saat 08.00 sıralarında silah sesi duyuldu. Sesin gelen komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız'ın (28) gittiği polis birimleri, ilçede güzellik salonu işleten Yeşim Akbaş'ı öldürülmüş halde buldu. Akbaş, ilk müdahalenin ardından iyileşme sağlanırken hayatını kaybetti. Akbaş'ın vurulduğu tabancanın komiser yardımcısı Yıldız'a ait olduğu belirlendi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin toplandığı Doğan Can Yıldız, sevk edildiği hakimlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcılığının itirazıyla 19 Nisan'da İzmir'in Bayraklı ilçesinde toplanan Yıldız, bu kez tutuklandı.

İNTİHAR ETTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Sanık Doğan Can Yıldız hakkında Salihli Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kadına karşı kasten öldürme' ve 'Kamu görevine ait araç ve gereç suçundan kullanma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yıldız'ın yargılanmasına başlandı. Sanık Yıldız geçen duruşmada tüm suçlamalarını reddedip, Akbaş'ın psikolojik sorunları olduğunu ileri sürüp intihar edeceğini iddia etti.

'KABRİNİ SÜSLEDİK'

Yeşim Akbaş'ın annesi Aysun Akbaş ve babası Mustafa Akbaş (64), bayramda kızlarının mezarını ziyaret etti. Aysun Akbaş, "Kızım olmadan bir bayram daha geçiriyoruz. Mezarını ziyarete geldik, çiçek diktik. Mezarı, çok güzel oldu. Yeşim, sağlığında da çok şıktı, güzel giyinirdi. O nedenle kabrini süsledik" dedi.

Sanığa'nın hak ettiği cezanın bedelini isteyen Akbaş, "22 Mart'ta sanık hakim karşıydı. Yeni duruşma 31 Mayıs'ta. İnşallah o tarihte sanık Doğan Can Yıldız en ağır cezayı alacak. Kızım da biz de rahat olacağız. İnşallah emsal karar alınır da bir daha kimsenin kızına zarar vermez. Böyle insanlar dışarıda gezmesin. Biz yandık. Başkaları yanmasın. Bayramımız kabristanda geçiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir