MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ATATÜRK VAGONU'NA GECE YARISI OPERASYONU!
Güncel
21 Ağustos 2020 Cuma 09:07

ATATÜRK VAGONU'NA GECE YARISI OPERASYONU!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926’dan 1937’ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve 13 yıldır Alsancak Garı önündeki açık alanda ziyaret edilen “Beyaz vagon” gece yarısı operasyonuyla yangından mal kaçırırcasına kaldırıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nden bir grup genç, vagonun kaldırıldığı haberini alıp Alsancak Gar önüne giderek duruma tepki gösterdi

SONKALEİZMİR-İzmir Alsancak Garı önündeki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926- 1937 yılları arasında yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon kaldırıldı. 13 yıldır gar önünde bulunan ve ziyaretlere açık olan Ata'nın vagonu Anadolu Ajansı'nın 18 Ağustos'ta servis ettiği ve kötü hava koşullarından etkilenmemesi için gar içine alınacağını yazdığı haberden iki sonra yangından mal kaçırırcasına kaldırıldı. 
Vagon, yurttaşlardan tepki almamak için gece yarısı sessiz sedasız yapılan operasyonla kaldırıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nden bir grup genç ise Alsancak Gar önüne giderek duruma tepki gösterdi. Gençler, yurttaşlardan Atatürk'ün hatırasına sahip çıkılması için destek istedi. 

(Ata'nın vagonu gece yarısı alel acele kaldırıldı)

CHP'Lİ SERTEL MECLİS'E TAŞIMIŞTI

Beyaz Vagon'un, birkaç metre gerisinde yer alan TCDD Alsancak Gar Mescidi'nin önünü açmak için alandan kaldırılmak istendiği iddiaları da ortaya atılırken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberde yer alan, 'Kötü hava koşullarından etkilenmemesi için' gerekçesini inandırıcı bulmamıştı. Meclis'e soru önergesi veren Sertel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na taşıma kararından haberi olup olmadığını sormuştu. Sertel, "Beyaz Vagon’un hava şartlarından etkilenmemesi için doğal koşullarda koruma tedbirlerinin alınması mümkün değil midir? Beyaz Vagon’un bir oldu bitti ile kapalı alana taşınması yerine konunun İzmir kamuoyuyla tartışılması ve çözüm önerileri aranması yönünde bir girişiminiz olacak mıdır?" sorularını yöneltmişti.

(Beyaz Vagon 13 yıldır Alsancak Gar önünde duruyordu)

ADD'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

SONKALEİZMİR'e konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, da son yıllarda Atatürk'e, onun eserlerine ve Atatürkçü düşünceye yönelik çok ciddi saldırılar olduğunu söylemişti. Altınışık, "Koruma amaçlı denilse bile, Beyaz Vagon'un kaldırılma kararına dönük akıllarda şüphe oluşuyor. Çünkü bugüne kadarki uygulamalar bize 'koruma' konusunda söylenilenlerin aksini düşündürtüyor. Örneğin Rize'de bakım yapacağız deyip Atatürk heykelini kaldırdılar, yerine maalesef çay bardağı koydular. Birçok yerde de benzer örnekler var" ifadelerini kullanmıştı.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sagduyu
 23 Ağustos 2020 Pazar 09:17
Yapılan yanlış kabul ediyorum fakat Atatürk ün gezdiği ve kaldığı yerlerine sahip çıkacağımıza ilklerine sahip çıksak daha kalıcı olmaz mıydı hatırası. Dinler ve Atatürkçüler arasında hiç fark yok; her ikiside tersten anlıyor.
 Melih Alkan
 21 Ağustos 2020 Cuma 21:24
Eşkiya bile olmayan çibilliyetsizler bilsinki acısı aheste aheste alınacak
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir