MENÜ
İzmir 37°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partililer'in anketinden İmamoğlu çıktı.. Erdoğan'ı ezdi geçti!
Politika
12 Mayıs 2019 Pazar 09:52

AK Partililer'in anketinden İmamoğlu çıktı.. Erdoğan'ı ezdi geçti!

İBB Başkanı seçildikten sonra YSK’nın tartışmalı kararıyla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, popülaritesini iyice artırıyor. İmamoğlu, AK Parti'ye yakın bir sosyal medya hesabının yaptırdığı "Cumhurbaşkanlığı seçimi" anketinde, Recep Tayyip Erdoğan'a büyük fark attı. 2 saat içinde 19 bin 400 oyun kullanıldığı ankette, İmamoğlu 13 bin küsur oy ile yüzde 62 oy oranına ulaştı. 7 bin 600 oy alan Erdoğan, yüzde 38'de kaldı. AK Partililer'in yorum yağmuruna tuttuğu anket, apar topar kaldırıldı.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- (ÖZEL HABER) YSK kararıyla mazbatası elinden alınan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım'la yeni bir yarışa hazırlanan Ekrem İmamoğlu, kamuoyunda olduğu kadar sosyal medyada da yükselişini sürdürüyor. İmamoğlu, AK Parti'ye yakın sosyal medya hesaplarının yaptırdığı anketlerde bile halktan büyük teveccüh görüyor. Bu durumun en çarpıcı örneği, cumartesi akşamı yaşandı. 365 bin takipçisi bulunan, "Erdoğan Varsa Ben De Varım" mesajı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu görseli ile tanınan "Facebog" adlı hesap bir anket düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafları yan yana konularak, "İlerde Olur da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Olursa Kime Oyunuzu Verirdiniz?" sorusu yöneltilen facebook anketine sosyal medya kullanıcıları yoğun ilgi gösterdi. Anket kısa sürede rekor seviyede oylandı. Ancak, genellikle AK Partililer'in takip ettiği hesaptaki, Erdoğan ve İmamoğlu'nun yarıştığı ankette ortaya çok ilginç sonuçlar çıktı.

ERDOĞAN'I İKİYE KATLADI

Yaklaşık 2 saat içinde 19 bin 400'ü aşkın oyun kullanıldığı ankette, Ekrem İmamoğlu 13 bin küsur oy ile yüzde 62 oy oranına ulaştı. 7 bin 400 oy alan Erdoğan ise yüzde 38'de kaldı. Dakikalar ilerledikçe ikili arasındaki makas iyice açıldı. İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 65'lere doğru yükselirken, Erdoğan yüzde 35'lere kadar geriledi.

AK PARTİLİLER ÇOK KIZDI

Bu durum, hesabın takipçileri arasında ağırlıkta bulunan AK Partililer'in büyük tepkisini çekti. Anketin altına 2 bine yakın yorum yazılırken, bunların çoğunluğunu hakarete varan tepki mesajları oluşturdu. Hesabın sahipleri "Erdoğan'a zarar vermek ve İmamoğlu'na hizmet etmekle" suçlanırken, anketin derhal kaldırılması istendi.

APAR TOPAR KALDIRDILAR

Ardından, İmamoğlu'nun an be an yükselişini sürdürdüğü 24 saatlik anket, henüz tamamlanmasına 22 saat varken apar topar  sayfadan kaldırıldı. Kaldırılma gerekçesi olarak "anketin bazı sayfalarda paylaşılıp İmamoğlu'nun oyunun yükseltilmesi" gösterildi.

YENİSİ DE MUTLU ETMEDİ

Anketin yerine bu kez "Ankara Büyükşehir Belediye seçimleri de tekrarlanmalı mı?" sorusu yöneltilen başka bir anket konuldu. Ancak, 2 saatte 3 bin 200 oy kullanılan bu ankette de "tekrarlanmasın" diyenlerin oranı yüzde 54 çıktı, "tekrarlansın" diyenler yüzde 46'da kaldı. Bir süre sonra bu anket de tamamlanmadan kaldırıldı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir