MENÜ
İzmir 34°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili İnan'dan CHP'li isimlere Örnekköy eleştirileri!
Güncel
7 Temmuz 2023 Cuma 15:49

AK Partili İnan'dan CHP'li isimlere Örnekköy eleştirileri!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan Örnekköy'deki inşaat çalışmalarında ortaya çıkan eksiklikler konusunda CHP'li isimlere sert eleştiriler yöneltti. İnan, 'İzmirlilerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Hatanızı kabul edin. Bu rezilliği savunup İzmirli gençlere daha fazla kötü örnek olmayın' ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Konut projesi kapsamında Örnekköy'de devam eden inşaatta ekisiklikler tespit edilmişti. Belediye ekipleri, projedeki eksiklikleri tespit etmiş ve ilgili bölümün mühürlenerek yıkımına karar verilmişti. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya dair yaptığı açıklamada “Proje bir defa doğru bir proje… İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’i yıpratmaya yönelik bir operasyon var. Yok demir çalınmışta tutanak tutulmuş. Bunlar ıvır zıvır şeyler. Savcılık gereğini yapar, hırsızı bulur, yargılar. Bundan dolayı bir projeyi ve anlayışı yargılamaya çalışmak saçma sapan bir şey” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP’li İzmir Milletvekili Mahir Polat ise katıldığı bir programda "Asparagas bilgi taşıyarak AK Partilileri de yanılttılar, kendi istedikleri noktada parti içine doğru hedef gösterttiler onlara" şeklinde konuşmuştu. 

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP İzmir milletvekillerinin söz konusu olayla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. 

CHP'li isimlerin özür dilemesi gerektiğini belitren İnan şu ifadeleri kullandı;

''Değerli İzmirliler; Bildiğiniz üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinde demir eksikliği ve beton hatası nedeniyle yıkım kararı alınmıştı. Bu şehrin bir milletvekili olarak, bunu kasten adam öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirdik ve gündeme getirdik. Bunun karşısında CHP'lilerin mahçup olup İzmirli hemşehrilerimizden özür dilemelerini bekledik.

Peki bizimle birlikte bu şehirde milletvekilliği yapan CHPli mevkidaşlarım ne yaptı? Birisi demir eksikliğine ıvır zıvır şeyler derken diğeri asparagas diye tabir etti. Yazıklar olsun! Kendilerine soruyorum: Durum sizin dediğiniz gibiydiyse eğer, neden projede yıkım kararı aldınız? İzmirlilerin canını küçümsediğiniz yetmiyormuş gibi şimdi de aklıyla alay mı ediyorsunuz? İtibarınıza ve milletvekilliğinize zarar veren bu tür eylemleri hangi menfaat için yapıyorsunuz? Bu şehirden aldığınız mazbatanın hakkını verin. Yıkım kararıyla alakalı nasıl bir ilişki ağı içindesiniz ki, siyasetinizi bile bu çıkar uğruna feda edebiliyorsunuz? İzmir kamuoyu sizi “demir çalan belediyeyi savunan milletvekilleri” olarak not etti, hafızasına kazıdı. İZBETON'daki ilişkileriniz zor durumda kaldığı için mi bu hareketlere sürüklendiniz?

İzmirlilerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Hatanızı kabul edin. Bu rezilliği savunup İzmirli gençlere daha fazla kötü örnek olmayın.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir