MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Çernobili yine unutuldu!
Güncel
7 Temmuz 2023 Cuma 13:25

İzmir'in Çernobili yine unutuldu!

"İzmir'in Çernobili" olarak bilinen, 15 yıldır kanser yayan ve temizlenmeyi bekleyen Gaziemir'deki eski kurşun döküm alanında sessizlik sürüyor. İzmir Valiliği'nin izniyle yaklaşık 7 ay önce bir firma alanı kapatırken, atıkların bertarafı için ise hiçbir çalışma yapılmadı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Bir firma ile anlaştıklarını biliyoruz ama hiçbir çalışma yok. Temizleninceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

SONKALEİZMİR-Gaziemir Emrez Mahallesi'nde normal değerin 7 bin 219 katı radyasyon yaydığı tespit edilen nükleer atıkların gömülü olduğu eski kurşun döküm fabrikası alanında sessizlik sürüyor.  İzmir Valiliği'nin izniyle Ecovar adlı bir firma yaklaşık 7 ay önce alanı kapatırken, henüz hiçbir çalışma yapılmadı. 

Alanın temizlenmesi için göreve geldiği ilk dönemlerde "Duran Adam" eylemi başlatan, her fırsatta konuyu dile getirip devlet kurumlarını harekete geçirmeye çalışan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

"İNŞALLAH TOPLADIKLARI VERGİLERİ KULLANIRLAR"

SONKALE'ye konuşan Halil Arda şunları kaydetti:

"Ecovar firmasıyla anlaştıklarını duyuyoruz ama yapılan bir çalışma yok. Seçim dolayısıyla biraz ara verildi. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kısa sürede temizlemezlerse inşallah ikinci dönemimizde de mücadeyi sürdüreceğiz. Temizleninceye kadar devam edeceğiz. Bir yerde bölgedeki kentsel dönüşüm de oranın temizliğini dayatacak. İnşallah bu vergilere yapılan zamlarla topladıkları paranın bir kısmını oraya kullanırlar." 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir