MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüse karşı Türkiye'de ilaç üretimi başladı...
Türkiye
3 Nisan 2020 Cuma 12:48

Koronavirüse karşı Türkiye'de ilaç üretimi başladı...

Türkiye'de 377 yurttaşın ölümüne neden olan koronavirüsün tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği gözlenen ilacın Türkiye'de üretimine başlandı. İlaç sektörünün öncü firmalarından Abdi İbrahim geçen hafta ilk parti ilaç üretimini tamamlayıp Sağlık Bakanlığı'na teslim etti. Nisan ayı içerisinde 1 milyon 600 bin tablet daha üretileceği açıklandı

SONKALEİZMİR-Türk ilaç sektörünün en köklü kuruluşu Abdi İbrahim, yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı olumlu sonuçlar veren ilacın ilk parti üretimini tamamlayıp Sağlık Bakanlığı'na teslim ettiğini açıkladı. 
COVID-19’a karşı birincil tedavi olarak belirtilen ilacın Türkiye’deki tek yerli üreticisi olan Abdi İbrahim, tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan gerekli hammaddeyi Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı'nın desteği ile tedarik ederek ilacın üretimini gerçekleştirdi. 
Sağlık Bakanlığı'na teslim edilen ilk parti üretimin devamında, Nisan ayı içinde 1 milyon 600 bin tablet üretileceği ve ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretiminin de Sağlık Bakanlığı'na armağan edileceği kaydedildi.

Abdi İbrahim'den "108 yıldır iyileştirmek için varız' mesajı ile ilacın üretiminin yapıldığına dair bir video da paylaşıldı. İşte o video:

 

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir