MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı
Politika
17 Eylül 2021 Cuma 10:09

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Üzümün başkanti Manisa'da hasat sonrası açıklanan satış fiyatları Manisa'ya ve Manisalı çiftçilere hakarettir. Kendisi de Manisalı olan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Manisa’nın sorunlarına bakmıyor. Kendisini istifaya davet ediyorum" dedi.

Manisa'da çiftçi, esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin il başkanlığında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Çiftçinin ekonomik sıkıntılar nedeniyle perişan hale geldiğini söyleyen Dervişoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye istifa çağrısı yaptı. Son 1 yıl içinde gübre ve enerji başta olmak üzere girdi maliyetlerinin iki-üç kat arttığını, ancak mahsüllerin ve mamüllerin satış fiyatının aynı oranda yükselmediğini söyleyen Dervişoğlu şöyle konuştu:

"Üzümün başkenti Manisa’da hasat sonrası açıklanan satış fiyatları Manisa’ya ve Manisalı çiftçilere bir hakarettir. 500 bin kişi tarımdan vazgeçti. Kendisi de Manisalı olan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli Manisa’nın sorunlarına bakmıyor. Kendisini istifaya davet ediyorum. Toprağa düşen alın terinin karşılığının alınması gerek. Ancak başarısız politikalar nedeniyle bu karşılığı alamıyorlar. Manisa çiftçisinin zor duruma düşmesinde sorumluluğu olan yetkilileri kınıyorum."

ÖĞRENCİLER ZOR DURUMDA

Hükümetin en iyi bildiği hesabın çay ve simit hesabı olduğunu, esnafın perişan, ev hanımlarının kaynamayan tencere derdinde, gençlerin de umutsuz olduğunu önü süren Dervişoğlu şöyle devam etti:

"Bu hükümet vatandaşı açlığa ve sefilliğe mecbur bıraktı. Manisa tarımın yanında istihdama büyük katkı sağlayan bir sanayi şehri. Aynı zamanda binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan bir eğitim kenti olan Manisa’da çok ciddi boyutlara ulaşan yurt problemleri var. Gayrimenkulde yüksek oranda kira artışı nedeniyle öğrenciler zor durumda. Esnafın faturalara yansıyan katı atık giderleri çok yüksek. Enerji dağıtım şirketlerinin tekelleşmesi hizmet alımında vatandaşın mağduriyetine sebep oluyor. Bazı enerji dağıtım şirketleri özellikle yüksek enerji tüketen esnafla yaptıkları sözleşmelerden kısa süre sonra keyfi olarak vazgeçebiliyor. Vatandaşın talebi olmayan bu durum nedeniyle faturalara iptal cezası yansıtılıyor. Bu konuyla ilgili bir düzenlemenin acilen yapılarak, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor."

Manisa İl Başkanlığı’nın organize ettiği üye katılım töreninde, yeni üyelere rozetlerini takan Dervişoğlu, merkez ve ilçelerini ziyaret ederek esnafın ve çiftçilerin dertleriyle taleplerini dinledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir