MENÜ
İzmir 38°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!
Spor
17 Mayıs 2024 Cuma 09:57

Yollar ayrıldı... Fatih Terim'ın Yunanistan macerası sona erdi!

Aralık 2023'te sürpriz bir şekilde Yunanistan'ın Panathinaikos takımının başına geçen Fatih Terim, son dönemde alınan kötü sonuçların ardından hedef tahtasına konulmuştu. Yeşil - beyazlıların son olarak PAOK'a 4-1 mağlup olması bardağı taşıran son damla oldu. Fatih Terim yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. 

Yunanistan Ligi'nde Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, önceki akşam deplasmanda Razvan Lucescu'nun yönetimindeki PAOK'a karşı şok bir yenilgi yaşadı. Terim'li Panathinaikos 4-1 gibi flaş bir skorla yenildi ve şampiyonluk şansı kalmadı.

PANA’YI YIKAN SONUÇ
Toumbas Stadyumu'nda oynanan maçta PAOK'un gollerini 37. dakikada Taison, 72. dakikada penaltıdan Andrija Zivkovic, 89. dakikada Adelino Vieira ve 90. dakikada yine Andrija Zivkovic atarken, Panathinaikos'un tek golünü 78. dakikada Alexander Jeremejeff kaydetti. Bu sonuçla birlikte PAOK bitime 1 hafta kala AEK'in de deplasmanda Olympiakos'a 2-0 mağlup olması sonrası liderliğe yükselirken, liderin 6 puan gerisinde kalan Panathinaikos'un şampiyonluk şansı matematiksel olarak kalmadı.

'HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM'

Terim, müsabakanın ardından şu ifadeleri kullanmıştı: ‘'Olaya 4-1'lik skor olarak bakmamalıyız. Kaybettik. Bu şekilde bakmalıyız. PAOK'u tebrik ederim. Maça gelince, sene sonunda bazı şeyleri tartışmamız gerekiyor Olympiakos'la maçımız var ve ayrıca kupa finalimiz var. Bunları düşünmek zorundayız. Golü çok geç bulduk. Üçüncü bölgede golü bulana kadar ilk başta çok iyi değildik. Bazı şeyleri doğru yaptık ama ne yazık ki bireysel hatalar yapmaya ve gol yemeye devam ediyoruz. Skor tabelasında geride olduğumuzda oyun olarak çok etkileniyoruz. Bunun bir açıklaması yok. Bazı şeyler gördük ama önce Olympiakos ile maçımız var, sonra da Aris ile finalimiz var. Bu sezonun sonunda Panathinaikos taraftarlarına her şeyi açıklayacağım.’'

FATİH TERİM'DEN AYRILIK AÇIKLAMASI

Panathinaikos'ta Fatih Terim'in ayrılığı resmiyete döküldü. Tecrübeli teknik adam da yaptığı açıklamayla yaşananları doğruladı. İşte Terim'in yaptığı açıklama;

"Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana ekibimle birlikte var gücümüzle çalıştığımız Panathinaikos Futbol Kulübü'nde hedefimiz 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlamak, çok kıymetli Panathinaikos taraftarlarına 13 senedir kavuşamadıkları şampiyonluğu hep beraber yaşatmaktı. Dün akşam bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın Başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık. Bu değerlendirme neticesinde, profesyonel ilişkimizin devam etmemesinde karar kılındı."

YUNAN BASINI DUYURMUŞTU

Yunan basını gece saatlerinde Panathianikos'un Fatih Terim ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Sport24'te yer alan haberde şu ifadelere yer verildi; "Fatih Terim Panathinaikos'un yedek kulübesinde yer almaya devam etmeyecek, zira bu karar Türk teknik adam ile Başkan Yannis Alafouzos arasında yapılan görüşmenin ardından alındı. İkili, ortaklıklarını şimdi tamamlamanın en iyisi olduğu konusunda anlaştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir