MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yine Karabağlar yine eylem!
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2025 Salı 12:44

Yine Karabağlar yine eylem!

Karabağlar Belediyesi'nde Helil İnay Kınay başkanlığında sık sık yaşanan maaş krizleri sürüyor. KARBEL işçileri geriye dönük ödemeler, eksik yatan maşlar ve gıda fişleri için oturma eylemine başladı. Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras, "Eylemler, etkinlikler yaptık, cevap istedik, somu olarak bir cevap gelmedi. Maaşlarımızın kalan kısmı ne zaman yatacak onun bile net bir ifadesi yok. Gıda kartlarımız, sosyal haklarımızla ilgili geriye dönük alacaklarımızla ilgili net bir tarih yok" dedi

SONKALEİZMİR- DİSK'e bağlı Genel İş 5 No'lu Şube'de örgütlü Karabağlar Belediyesi işçileri eksik yatan maaşlar, geriye dönük toplu sözleşme farklı ve gıda fişleri için ödenmesi için Karabağlar Belediye Binası önünde oturma eylemine başladı. 

"AYLARDIR SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

DİSK Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras yaptığı açıklamada, “Aylardır maaşlarımızı eksik alıyoruz, parçalı alıyoruz. Maaşlarımız ya ay içerisinde tamamlanıyor ya bir sonraki aya tamamlanıyor. Yaklaşık üç tane aylık Migros gıda kartımız yatırılmadı, iki tane bayram kartımız yatırılmadı. Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan geriye dönük farklarımız var onlarla ilgili herhangi somut bir adım da yok. Aylardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Eylemler, etkinlikler yaptık, cevap istedik, somu olarak bir cevap gelmedi. Maaşlarımızın kalan kısmı ne zaman yatacak onun bile net bir ifadesi yok. Gıda kartlarımız, sosyal haklarımızla ilgili geriye dönük alacaklarımızla ilgili net bir tarih yok. Bu yüzden de biz işyeri temsilcileri, şube denetim kurulu, yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleriyle beraber bugün burada oturma eylemi yapacağız. Yarın ve önümüzdeki günlerde de Karabağlar emekçisinin hangi zor şartlarda yaşadığını, ücretini alamadığını, bu yüzden de sorumluluklarını yerine getiremediğini, ailesine karşı çocuklarına karşı çok mahcup duruma düştüğüyle ilgili Karabağlar halkına bildiri dağıtacağız. Kendi meramımızı Karabağlar halkının bilmesini, anlamasını istiyoruz. Bizim amacımız belediyeye karşı herhangi bir olumsuz tavır geliştirmek değil. Sadece hakkımız olan alacaklarımızı istiyoruz. Karabağlar’da yaşıyoruz, Karabağlar’da çalışıyoruz, Karabağlar Belediyesi’nde hizmet üretiyoruz. O yüzden Karabağlar halkının da Karabağlar emekçisinin hangi durumda olduğunu bilmesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de çeşitli kalabalık ortamlarda Karabağlar halkına derdimizi anlatmak için bildiri dağıtacağız. Şimdilik eylem planımız bu. Önümüzdeki günlerde somut adımlar atılmadığı sürece eylemliliklerimizi yeniden bir karara bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir