MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeniden Sinematek’te Halit Refiğ sineması!
Kültür-Sanat
4 Ekim 2024 Cuma 09:40

Yeniden Sinematek’te Halit Refiğ sineması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeniden Sinematek gösterimleri 6 Ekim’de başlıyor. Ekim ayı boyunca sanatseverlerle buluşacak Halit Refiğ imzalı filmler, izleyenleri nostalji yolculuğuna çıkaracak.  

Yeniden Sinematek gösterimleri, 15. yılında özenle oluşturulmuş seçkiler ile sinemaseverlerle buluşacak. Ekim ayı programı kapsamında Türk sinemasının usta ismi Halit Refiğ’in 90. doğum yıl dönümü ve aramızdan ayrılışının 15. yılı anısına hazırlanan “Halit Refiğ: Aşk ve Ölüm Senaryoları” programında, İzmir Sanat’ta sunumlarla gerçekleştirilecek film gösterimlerinin yanı sıra sergi, söyleşi ve panel var.

Gurbet Kuşları, Aşk-ı Memnu ve Teyzem filmleri

6 Ekim Pazar günü Gurbet Kuşları var. İzmir Sanat Büyük Salon’da gösterilecek film, 19.00’da başlayacak. 9 Ekim Çarşamba günü ise Aşk-ı Memnu filmi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da 20.00’de gösterime girecek. Etkinlikte, Halit Refiğ’in eşi müzikolog, yazar ve emekli akademisyen Prof. Dr. Gülper Refiğ tarafından piyano dinletisi sunulacak. Ardından Gülper Refiğ ile kent antropoloğu ve yönetmen Aysim Türkmen söyleşisi gerçekleştirilecek. 13 Ekim Pazar günü İzmir Sanat Büyük Salon’da saat 19.00’da Teyzem filmi izleyicilerle buluşacak.

Halit Refiğ Sineması paneli, Hanım ve Köpekler Adası filmi

20 Ekim Pazar günü “Ulusal Sinema ve Ötesi: Halit Refiğ Sineması” adlı panel gerçekleştirilecek. İzmir Sanat Büyük Salon’da saat 17.00’de düzenlenecek panelin moderatörlüğünü Zühal Çetin Özkan üstlenecek. Panelde Prof. Dr. Hidayet Hale Künüçen, Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç ve Dr. Öğretim Üyesi Pınar Tınaz konuşmacı olarak yer alacak. Panelin ardından saat 19.00’da Hanım filmi gösterilecek. 27 Ekim Pazar günü İzmir Sanat Büyük Salon’da saat 19.00’da ise Köpekler Adası filmi sinemaseverlerle buluşacak.

Halit Refiğ sergisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı’nın ekim ayı programı kapsamında 9-27 Ekim tarihlerinde Hilmi Nakipoğlu’nun Halit Refiğ sergisi düzenlenecek. Sergi, 9 Ekim saat 18.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Üst Galeri’de açılacak. Sergide film afişleri, filmlerden fotoğraflar, kitaplar, Halit Refiğ’e yazılmış mektuplar ve Halit Refiğ’in el yazması senaryolarının yanı sıra sinemasına ve yaşamına dair çeşitli örnekler ziyaretçilere sunulacak.

Arabada Sinema keyfi

Yeniden Sinematek Arabada Sinema Keyfi gösterimleri kapsamında ise 10 Ekim Perşembe günü Geleceğe Dönüş / Back to the Future, 17 Ekim Perşembe günü ise Wonka filmi sinemaseverlerle buluşacak. Her iki gösterim de saat 20.00’de İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı’nda başlayacak. Ücretsiz etkinliğe 200 araç katılabilecek. Alana araç alımları ise 18.30’da yapılacak. Filmler, orijinal dillerinde Türkçe altyazılı gösterilecek. Katılım için başvuru adresi ise https://www.izmir.art/. 7 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da ücretsiz davetiyeler için başvuru yapılabilecek. Davetiyeler sadece internetten alınabilecek. Girişte verilen barkod taranarak araçlar içeri alınacak. Minibüs, kamyonet gibi araçlar görüşü engelleyeceği için normal binek araçlar alana kabul edilecek. Yeniden Sinematek etkinlik takvimi için https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/Tur/Sinema adresi ziyaret edilebilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir