MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni bakan geldi, dolar yükselişe geçti
Ekonomi
10 Kasım 2020 Salı 09:58

Yeni bakan geldi, dolar yükselişe geçti

TL'de yaşanan %5'in üzerindeki değer artışı 2018 üçüncü çeyrekten beri en büyük yükseliş olurken yabancı yatırımcıların Türkiye pozisyonlarını artırmak için istekli olduğunu gösterdi. Yatırımcıların bundan sonra ise 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanması bekleniyor. Berat Albayrak’ın yerine ise Lütfi Elvan'ın atanmasının ardından kur bugüne yükselişle başladı. Dolar 8.28, euro 9.80 seviyesinde

TL’deki değer kazancı ekonomi yönetiminde yapılan yeni atamalar sonrası, ekonomi politikalarında piyasa lehine net bir değişim olacağı beklentisiyle yaşandı. TL’nin değer kazanmasının ardından varlık fiyatlarındaki yükseleiş hisse, tahvil, CDS, eurobond piyasalarında da belirgin şekilde hissedildi.

  • DOLAR

    8.2891(%2.98)

  • EURO

    9.8094(%3.17)

  • ALTIN

    503.106(%4.18)

TCMB başkanlığına Murat Uysal’ın yerine AK Parti’de önde gelen ekonomi yöneticilerinden olan Naci Ağbal, bunu takiben sosyal medyadan sürpriz şekilde istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerine ise Lütfi Elvan atandı. Elvan’ın ataması bugünkü Resmi Gazete’de yer aldı.

TL’de dün dolar karşısındaki değer kazancı bir ara %6’nın da üzerine çıktıktan sonra %5’e yakın seviyelerdeydi. Bankacılar hareketin en büyük bölümünün yabancı yatırımcıların işlemlerinden gerçekleştiğine, swap piyasası işlemlerinin Londra’da TL pozisyonlarının bir gün için oldukça belirgin bir artış gösterdiğine dikkat çektiler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir