MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yemeksepeti çalışanları İzmir'de kontak kapattı!
Güncel
1 Şubat 2022 Salı 12:55

Yemeksepeti çalışanları İzmir'de kontak kapattı!

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, geçinebilecek bir ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma, prim gibi birçok hakları için kontak kapattı. İşyerinin Alsancak'taki merkezi önünde protesto gösterisi yapan işçiler, daha sonra motorlarıyla konvoy yapıp şehir turu attı.

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, örgütlü oldukları Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) temsilcileri ile birlikte Alsancak'taki işyeri binası önünde toplandı. "Direne direne kazanacağız", "Sendika hakkımız engellenemez" sloganları atan işçiler, alkış ve ıslıklarla tempo tuttu. İşçiler, geçinebilecek bir ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma ve prim gibi haklarına ilişkin taleplerini dile getirdi. Elektrik, doğalgaz, ev kirası ve gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle geçinemediklerini vurgulayan işçiler, "Sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı,

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli ve Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da işçilere destek verdi.

Taleplerini sıralayan işçiler daha sonra motosikletleri ile konvoy yapıp şehir turu attı. Bazı araç sürücüleri de korna çalarak Yemeksepeti Banabi işçilerine destek verdi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir