MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yardım geri çevirmeye İzmir tepkisi
Güncel
30 Ocak 2020 Perşembe 22:40

Yardım geri çevirmeye İzmir tepkisi

Kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan, HDP'li belediyelerden gelen yardımların deprem bölgelerine sokulmadığı iddiaları İzmir'de yankı buldu. "Bir toplumda farklı kesimlerden insanların, birbirlerinin acılarını hissetmeleri, en önemli birlik duygusudur" diyen İzmir Düşünce Topluluğu, "ayrımcılık ve ötekileştirme" içeren bu tavrı kınadıklarını açıkladı.

İzmir Düşünce Topluluğu'ndan yapılan açıklamada, deprem yardımı üzerinden ayrıştırma ve ötekileştirmenin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Deprem, sel gibi insanların can ve mal kaybına uğradıkları doğal felaketlerin toplumsal dayanışma ve birlik duygularını öne çıkardığı belirtilen açıklamada, "Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve can ve mal kaybına yol açan deprem sonrasında ülkemizin çeşitli yerlerinden zorda kalan yurttaşlara, insani yardımlar ulaştırılmaya çalışılmıştır. Buna karşın, bu yardımlar üzerinden bile ayrımcılık ve ötekileştirme yapılması, bir muhalefet partisinin yönettiği belediyeden gelen yardımların ret edilmesi, sağduyu ve vicdan sahibi her kesimi çok rahatsız etmiştir" denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bir toplumda farklı kesimlerden insanların, birbirlerinin acılarını hissetmeleri, en önemli birlik duygusudur. Böyle temel insani bir yardımı, toplumsal kesimler arasında ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir tavırla ret eden anlayış kabul edilemez. Bu ayrımcı ve ötekileştirici tutumun bizzat kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilmiş olması da ayrıca vahim bir sonuçtur. Ayrıştırma ve ötekileştirmenin her türüne karşı olan İzmir Düşünce Topluluğu olarak bizler bu türden tutumları kınıyoruz. Yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

Deprem bölgesi olan Elazığ ve Malatya'da HDP'li belediyelerden gelen yardımların reddedildiği iddialarını yalanlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koordinasyonu AFAD'ın sağladığına dikkat çekmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir