MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vekili isyan ettiren toplantı! DEVLET BUNU YAPARSA...
Güncel
5 Kasım 2020 Perşembe 21:12

Vekili isyan ettiren toplantı! DEVLET BUNU YAPARSA...

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, iki bakanın da katıldığı İzmir'deki deprem değerlendirme toplantısında koronavirüs önlemlerinin hiçe sayıldığını ileri sürdü. Çıray, "Bizi topladıkları salon tam bir bulaşma ortamıydı. Ciddiyet, daha çok ciddiyet!" diyerek tepkisini dile getirdi.

SONKALEİZMİR- Depremin vurduğu İzmir'de bugün geniş katılımlı bir durum değerlendirme toplantısı yapıldı. İzmir Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, siyasi partilerin il başkanları ve bürokratlar katıldı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Koronavirüs tehditine karşın, oldukça küçük bir salonda, çok sayıda kişinin sıkışık bir şekilde yan yana oturması, sosyal mesafe kuralına uyulmaması dikkatleri çekti. Görüntüler, "devlet bunu yaparsa yurttaşlar ne yapmasın" dedirtti.

(Fotoğrafta: Aytun Çıray)

Toplantıda yer alan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da bu duruma tepki gösterdi.

DEVLET BUNU YAPARSA...

Çıray, "Üzücü depremde 114 kişiyi kaybettik. Ama sadece geçen hafta "resmi rakamlara"göre 540.. Ve 9 ayda 10 binden fazla insanımız COVID'e kurban gitti. Bugün deprem için bizi topladıkları salon tam bir bulaşma ortamıydı. Ciddiyet, daha çok ciddiyet!" diyerek tepkisini dile getirdi.

KURTARMA EKİPLERİ KARANTİNAYA ALINSIN

Deprem sonrası için koronavirüs önlemlerine de dikkat çeken Aytun Çıray, "Deprem kurtarma ekiplerinin tamamı COVID testi yapılarak karantinaya alınmalı. O çevrede ve çadırlarda yaşayanlara özel ihtimam gösterilmeli ve tarama testleri yapılmalı. Filyasyon ekipleri Bayraklı ve çevresinde yoğunlaşmalı. Vs vs.." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir