MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vekil Purçu ve Başkan Tugay'dan Roman çıkarması! ÇOCUKLARIN MUTLU GÜNÜ
Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2020 Pazar 10:19

Vekil Purçu ve Başkan Tugay'dan Roman çıkarması! ÇOCUKLARIN MUTLU GÜNÜ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Örnekköy'de eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan bir grup Roman öğrenciyle bir araya geldi. Başkan Tugay ile birlikte başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtan Purçu, “Küçüklüğümde yaşadığım sıkıntıları, bir Roman çocuğu yaşasın istemiyorum. Sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Çok çalışın" dedi.

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği’nin (ROMGEDER) düzenlediği etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karşıyaka Belediye BaşkanıCemil Tugay ve oğlu Emre Tugay, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm, ROMGEDER Başkanı Emin Karameşe, Sınırlı Sorumlu İzmir Roman Toplumu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Eşref Kalkan ve 25 başarılı öğrenci katıldı. Etkinlik, Bostanlı Park Kafe’de koronavirüs tedbirleri altında yapılan kahvaltıyla başladı. Eğlenceli aktivitelerle devam etti.

Çocuklara yönelik çalışmalara özel bir önem verdiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,onlardan kendilerine sunulan fırsatları iyi değerlendirmelerini istedi.

CHP'nin Roman kökenli milletvekili Özcan Purçu ise “Değerli kardeşlerim sizler Türkiye’nin aydınlık geleceğisiniz. Bir eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Bir milyon civarında işçi çocuğumuz var. İki milyon civarında çocuğumuz ise okula devam edemiyor. Binlerce kız çocuğumuz erken yaşta evlendiriliyor. Ben de küçüklüğümde sıkıntılar yaşadım. Bu sıkıntıları hiçbir Roman çocuğu yaşamasın diye çok çalıştım. Üniversite okudum. Milletvekili seçildim. Zorluklar beni yıldırmadı. Sizi de zorluklar yıldırmasın. Oyun oynayın, çocukluğunuzu yaşayın. Ama eğitime dört elle sarılın. Avukat, Doktor, Mühendis veya öğretmen olun. Sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Size inanıyorum, size güveniyorum”dedi.

Purçu ve Başkan Tugay, başarılı Roman çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Daha sonra çocuklarla davetliler hep birlikte Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir