MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Valilik'ten o görüntülere yalanlama!
Güncel
2 Aralık 2020 Çarşamba 16:23

Valilik'ten o görüntülere yalanlama!

İzmir Valiliği, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nin arkasındaki spor salonunun sahra hastanesine dönüştürüldüğü iddialarını yalanladı. Spor salonunun deprem zamanında ‘acil müdahale ve barınma’ alanına çevrildiği belirtildi.

İzmir Valiliği Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nin spor salonunun hastaneye çevrilmesine dair görüntüler hakkında açıklamalarda bulundu. Söz konusu görüntülerin, 30 Ekim günü meydana gelen depremden sonra hasarın büyüklüğünün ön görülememesi nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin spor salonunun ‘acil müdahale ve barınma’ alanına çevrildiğini belirtti.

Valilik, Görüntülerde yer alan alanın deprem sonrası gerek duyulmadığı için boşaltılmış olduğunu ve asli kullanım alanına geri döndürüldüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

Bazı basın yayın organlarında “Covid-19 salgını sebebiyle İzmir’de hastaneler doldu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi” konulu haberler yer almıştır.

30 Ekim günü meydana gelen depremden hemen sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinin depremden en çok etkilenen Bayraklı bölgesine yakın olması sebebiyle, depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün ön görülememesi nedeniyle ihtiyaten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu “Acil Müdahale ve Barınma Alanına” çevrilmiştir.

Görüntülerde yer alan ön müdahale ve acil servis alanı deprem sonrasında gerek duyulmadığı için boşaltılmış olup, asli kullanım alanına geri döndürülmüştür.

Söz konusu görüntü ve içeriklerde Pandemi sürecinde kullanılıyor algısı yaratılmış olup, kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir