MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali’den konuşma yasağı
Türkiye
17 Ekim 2022 Pazartesi 12:07

Vali’den konuşma yasağı

Aydın Valiliği ildeki tüm resmi kurumlar ile belediyelere gönderdiği “Basın Yayın Kuruluşları ile ilişkiler” yazısı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununu hatırlattı. İstatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programlarına katılmanın izne tabi olduğu, yürütülen hizmetlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi ile ilgili açıklamaların Vali’nin izni olmadan yapılamayacağının altını çizdi.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, Vali adına Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Yüce imzasıyla ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere gönderilen yazıda, makam ve mevkisi ne olursa olsun hiçbir kamu görevlisinin “İstatistiki ve teknik konular” dışında Vali'nin izni ve onayı olmadan basın yayın kuruluşlarına açıklama yapmaması, bilgi vermemesini istedi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hatırlattı.

BAŞKANLAR İCRAATLARINI ANLATAMAYACAK MI?

Valilik yazısının belediyelere de gönderilmesi ise kafaları karıştırdı. Kamu görevlisi sayılan Belediye Başkanları'nın da icraatları ile ilgili açıklama yapmak için Vali'den izin alıp almayacağı veya yazının belediyelere yanlışlıkla gönderilip gönderilmediği önümüzdeki günlerde uygulama ile ortaya çıkacak.

“VALİNİN UYGUN GÖRÜŞÜ ALINACAK”

Valilik yazısında ildeki tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı;

* İstatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programına katılma önceden Vali Yardımcısı'ndan izin alınarak yapılabilir.

* Yürütülen bir hizmetin tanıtımı ve sunulan hizmetler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yapılacak yazılı açıklamalar, Vali'nin uygun görüşü alındıktan sonra, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce yazılı ve görsel basına gönderilir.

* Vatandaşlarımızın, genel idare kuruluşlarının yürüttükleri görev ve hizmetlerle ilgili olarak önceden bilgilendirilmesi, uyarılması, planlama yapılması ve tedbir alınmasını gerektiren duyurular, doğrudan basın yayın organlarına ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne gönderilir.

* Basında yer alan “ciddi ve vahim nitelikte ”bulunan ihbar ve şikayetler, herhangi bir emir beklenmeksizin Vali'ye sunulur. Basın verilecek cevap ve açıklama metni içeriği ve şekli Vali tarafından takdir edilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir