MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Urla yangını kontrol altına alındı
Güvenlik
31 Temmuz 2024 Çarşamba 08:00

Urla yangını kontrol altına alındı

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahale ile yaklaşık 20 saatte kontrol altına alınabildi. Yağcılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale gece boyunca kara ekiplerinin yanı sıra 2 gece görüşlü helikopterle sürmüş, havanın aydınlanmasıyla diğer hava araçları da çalışmalara katılmıştı.

Yangında dumandan etkilenen iki Orman Genel Müdürlüğü personelinin de ambulansta ayakta tedavisi yapıldı. Ekiplerin bölgede havadan ve karadan çalışmaları gece boyunca sürdü, sabah da devam etti.

Yağcılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 16.33'de çıkan yangına Orman Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ilk müdahale saat 16.47'de yapılmıştı.

(İzmir Valisi Süleyman Elban da yangın bölgesine geldi)

Yangın nedeniyle sahil tarafında Sahil Güvenlik botlarıyla 15 kişi tahliye edilmiş, 29 karavanda ve 7 evde 135 vatandaşın güvenlik tedbirleri kapsamında tahliyeleri sağlanmıştı.

Gün batıncaya kadar 10 uçak ve 12 helikopterle yangına müdahale edilmiş, karada ise 84 araç, 2 TOMA, 4 dozer, 50 arazöz, 29 su tankeri ve diğer araçlar ile 404 personelle çalışma yürütülmüştü.

Yangına ilişkin bölgede mangal kömürü üretimi yapan işletme sahibi İ.A. (33) savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştı.

VALİ ELBAN AÇIKLADI: KONTROL ALTINDA

İzmir Valisi Süleyman Elban yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Urla Yağcılar Mahallesi’nde çıkan orman yangını, kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamış olup, yangının kontrol altına alınmasında gayret ve özveriyle fedakarca görev yapan tüm personelimize teşekkür ederim. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza tekraren geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir