MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üniversitede askıda yemek dönemi!
Güncel
6 Ekim 2024 Pazar 09:51

Üniversitede askıda yemek dönemi!

Her geçen gün daha da kötüye giden ekonomik koşullar üniversite öğrencilerini de etkiledi. Dicle Üniversitesi'nden güzel bir haber geldi. Kurulan yeni sistemle öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekler.

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi, parası olmayan öğrenciler için "askıda yemek" uygulaması başlatıyor. Güneydoğu'nun en büyük eğitim kurumlarından biri olan üniversite, bu yeni uygulamayla öğrencilerin yemekhane kartlarında yeterli bakiye olmadığında da yemek alabilmesini sağlayacak.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Uğurluaslan, bazı öğrencilerin yeterli bakiye olmadığı için yemek alamadan geri dönmek zorunda kaldıklarını fark ettiklerini belirtti. CEGA Medya'nın aktardığına göre, Uğurluaslan, bu sorunu çözmek amacıyla "askıda yemek" projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Bu proje sayesinde, öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekleri bir sistem kurulacak.

Üniversitenin ayrıca kampüs içerisinde dijitalleşmeyi artırmak için de çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Uğurluaslan, öğrencilerin yemekhanelerde sıra beklemeden ve nakit para taşımadan yemek alabilmeleri için bir dijital sistem geliştirme sürecinde olduklarını ifade etti. Bu sistemle, öğrenciler akıllı telefonları üzerinden doğrudan yemeklerini seçip, kolayca yemek yiyebilecek.

Genel Sekreter, ayrıca her beş öğün yemekten birinin ücretsiz olacağını ve askıda yemek uygulaması ile maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerin de yemekhane hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir