MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tuzla’da fabrika yangınında patlama
Güvenlik
18 Eylül 2019 Çarşamba 16:02

Tuzla’da fabrika yangınında patlama

Saat 14:00 sıralarında kısmen kontrol altına alınan Tuzla'daki fabrika yangınında saat 15:00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Bina içerisindeki yakıt tankının patlaması sonucu üç itfaiye görevlisi yaralandı... Patlama anı kameralara yansıdı.

Tuzla Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesindeki bir polyester fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangına çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin de desteğiyle müdahale edildi. Saat 14:00’da kontrol altına alınan yangında saat 15:00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama sırasına tanker parçası itfaiye erlerinin üzerine düştü. Yaralanan 3 itfaiye görevlisi hastaneye kaldırıldı.

İBB’DEN AÇIKLAMA

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Saat 15.15 itibariyle, İBB İtfaiyesi 53 araç 147 personelle yangına müdahale ediyor. Tuzla Aydınlı Mahallesi Organize Deri ve Sanayi Bölgesi’nde, bir kimya fabrikasında, 11.40 sularında başlayan yangına müdahale devam ediyor. Alevlerin, fabrikanın bitişiğinde bulunan silolara da sıçraması üzerine söndürme çalışmaları sürüyor. Yangına İstanbul İtfaiyesi'nin, 13’ü Anadolu Yakası, 8’i Avrupa Yakası olmak üzere 21 istasyonundan 53 araç, 147 personeli ile müdahale ediliyor. İBB itfaiyesi ile birlikte, ilçe belediyelerden 14 su ikmal aracı, İSKİ’den de 3 su ikmal aracı söndürme çalışmalarında görev alıyor. Ayrıca, söndürme çalışmalarında Gebze İtfaiyesinden de 3 araç bulunuyor.

İKİ İTFAİYE ERİ YARALANDI

İBB, yangınında yakıt tankında meydana gelen patlama sonucu itfaiye erleri Nebi Polat ve Yusuf Tüysüz yaralandığını ve tedavi altına alındığı bildirdi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir