MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'de 1 Mayıs... Birine izin, diğerine dayak!
Güncel
1 Mayıs 2020 Cuma 13:08

Türkiye'de 1 Mayıs... Birine izin, diğerine dayak!

DİSK yöneticilerini gözaltına alan İstanbul polisinin, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HAK-Sen'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e yürümesine, hatta basın açıklaması yapmasına izin verdiği ortaya çıktı.

İstanbul polisi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticilerine sert müdahalede bulunmuştu. Polisin DİSK'e yönelik müdahalesi sırasında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekteri Adnan Serdaroğlu, Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Taksim Atatürk Anıtı'na bırakılmak üzere hazırlanan çelenk ise parçalanmıştı.

Ancak, DİSK'e bu denli sert davranan polisin diğer sendikaların aynı şekilde Taksim'e yürümesine izin verdiği ortaya çıktı. Hatta, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HAK-Sen'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de basın açıklaması yapmasına da izin verildi. Polis barikatının açılmasının ardından, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda basın açıklaması yapan sendika üyeleri, kırmızı karanfiller de bıraktı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet
 2 Mayıs 2020 Cumartesi 17:26
illa yurucem dersen olurmu ortalığı karıştırmak Tan başka
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir