MENÜ
İzmir 40°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Mutfağı’nın incelikleri Bornova Mutfak Atölyesi’nde
Yerel Yönetimler
25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:08

Türk Mutfağı’nın incelikleri Bornova Mutfak Atölyesi’nde

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, yemek ve tatlı yapmanın inceliklerini öğrenmek isteyen Bornovalılar için mesleki eğitim merkezi gibi çalışıyor. 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki Türk Mutfağı Haftası kapsamında kursiyerlere uygulamalı olarak kalburabastı ve şekerpare yapma eğitimi verildi.

Türk Mutfağı konusunda farkındalık yaratmak, markalaşmak ve Türk Mutfağı’nın sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini yurtiçi ve yurtdışında bilinirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere Bornova Belediyesi de iki geleneksel tatlı olan kalburabastı ve şekerpare ile katıldı.

 Atıksız tarifler

Bornova Belediyesi’nin alanlarında uzman eğitmenleri Mutfak Atölyesi kursiyerlerine, tamamen geleneksel yöntemlerle ve atıksız bir biçimde kalburabastı ve şekerpare yapmanın inceliklerini anlattı. Eğitimde, kursiyerler yaptıkları tatlıları fırınlayıp şerbetleyerek sunuma hazır hale getirdi. Bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” olarak belirlenen ana temaya uygun olarak kursiyerlere bilgiler de verildi.

Asılları korunuyor

Geleneksel yemek kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediy Başkanı Ömer Eşki, “Mutfak Atölyesi’nde verilen eğitimler ile kendi kültürümüze ait, kadim bilgilerle oluşturulan yemeklerimizi ve tatlılarımızı aslını koruyarak gelecek nesillere aktarma imkanına kavuşuyoruz. Tüm Bornovalıları önümüzdeki süreçte gerçekleşecek kurslarımızdan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir