MENÜ
İzmir
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunus Türkiye'den giden yüzlerce ton patatesi iade etti
Güncel
17 Şubat 2025 Pazartesi 12:04

Tunus Türkiye'den giden yüzlerce ton patatesi iade etti

Türkiye'den ihraç edilen 2 bin 500 ton patatesi Tunus, sağlık açısından tehlikeli bulduğu bakterileri barındırdığı gerekçesiyle iade etti.

Türkiye'den Tunus'a gönderilen 2 bin 500 ton patates sağlık kontrolü sırasında içerisinden zararlı bir bakteri bulunduğu gerekçesiyle iade edildi. İade edilen patateslerin imhasına Mersin’in Tarsus ilçesindeki TURYAM Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi’nde başlandı.

Tunus’tan gelen iade patatesler, Mersin’deki bertaraf tesisine götürülerek imha edilmeye başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, imha işlemlerinin yapıldığını ve patateslerin kesinlikle piyasaya sürülmeyeceğini vurguladı. Yetkililer, çevreye zarar vermemek için özel yöntemler kullandıklarını belirtti.

Şu ana kadar, 2.500 ton patatesin 400 tonluk kısmı imha edildi.

İHRAÇ EDİLMEDEN ÖNCEKİ RAPORDA TEMİZ ÇIKTI

Tunus’a gönderilen patateslerin, Türkiye’den ihraç edilmeden önce yapılan sağlık analizlerinde temiz olduğu iddia edilse de, bu durum kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Üreticiler, analizlerde herhangi bir sorun tespit edilmediğini belirtirken, Tarım ve Orman Bakanlığı daha sıkı tedbirler alınacağını duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir