MENÜ
İzmir 33°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tunç Soyer'e kongre morali... ÇİFTE GURUR
Güncel
17 Eylül 2023 Pazar 11:32

Tunç Soyer'e kongre morali... ÇİFTE GURUR

CHP'de günlerdir sonucu merakla beklenen İzmir İl Kongresi dün sonuçlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in desteklediği Şenol Aslanoğlu, 418 oy olarak rakibi Mehmet Şakir Başak'ı ezici bir üstünlükle geride bırakarak il başkanlığı koltuğuna oturdu. Çifte gurur yaşayan Başkan Soyer, kurultay delgesi seçimlerinde ise  552 geçerli oydan 538'ini alıp listenin en başında yer aldı.

SONKALEİZMİR- Kemal Kılıçdaroğlu'na güçlü bir desteğin verildiği CHP İzmir İl Kongresi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in desteklediği liste ezici üstünlükle ipi göğüsledi. "Uzlaşı" vurgusuyla elini taşın altına koyup İzmir- Ankara arasında mekik diplomasi yürüten Başkan Soyer, hedefi 12'den vurdu. Başkan Soyer'in işaret ettiği aday Şenol Aslanoğlu, seçimlerde 418 oy alarak 138 oyda kalan rakibi Mehmet Şakir Başak'ı geride bırakarak il başkanlığı koltuğuna oturdu.

REKOR OY ALDI

Kongrede bir başka gurur daha yaşayan Başkan Soyer, 552 geçerli oyun kullanıldığı kurultay delege seçiminde ise 538 oyla listenin en başında yer aldı. Başkan Soyer'i 528 oyla İl Başkanı Şenol Aslanoğlu takip etti.

KURULTAYDA ELİ GÜÇLÜ

Kongrede, il yönetiminin yanı sıra kurultay delegeliklerinde de Soyer ağırlığı dikkati çekti. Başkan Soyer'in CHP kurultayında da elinin iyice güçlendiği değerleniriliyor.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir