MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trump'a protesto... Bebek gibi davranmaktan vazgeç!
Dünya
8 Ağustos 2019 Perşembe 12:35

Trump'a protesto... Bebek gibi davranmaktan vazgeç!

ABD Başkanı Donald Trump, silahlı saldırılara sahne olan El Paso ve Dayton'ı ziyaret etti. Irkçı ve göçmen karşıtı söylemleri ile saldırıları teşvik etmekle suçlanan Trump yüzlerce kişinin protestosuyla karşılandı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta 31 kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırılara sahne olan Ohio ve Teksas’ı ziyaret etti. Göçmen karşıtı politikaları nedeniyle saldırılardan dolaylı olarak sorumlu tutulan Trump’ın ziyaretine, yerel siyasetçilerle tartışmalar ve protestolar damga vurdu.

Trump, Teksas eyaletinde 22 kişinin öldürüldüğü El Paso kenti ile Ohio’da dokuz kişinin öldürüldüğü Dayton’da, yaralıların tedavi edildiği hastaneleri ziyaret etti. Gazetecilere “Çok güzel bir gün geçirdik” diyen Trump, her iki şehirde de yüzlerce kişinin katıldığı protestolar ile karşılandı.

Protestolarda kullanılan pankartlarda “Irkçı Trump”, “Trump’ı geri dönderin” ifadeleri yer alıyordu. Ohio’da en az 200 kişinin katıldığı protesto ise Trump ile eşi Melania Trump’ın ziyaret ettiği hastanenin önünde gerçekleşti. Pankartların yanı sıra üzerinde “Bebek gibi davranmaktan vazgeç!” yazan “bebek Trump” balonu dikkat çekti. Eylemciler Trump’ı ırkçı söylemi ile şiddetin yolunu açmakla suçladı.

Trump’ın ziyaretleri, yerel siyasetçilerin de tepkisini çekti. El Paso’dan Demokrat Kongre üyesi Veronica Escobar Al Jazeera’ya “Geçmişte topluluğumuzu malzeme olarak kullanan Trump, bizleri yanlış temsil etmiş ve Teksas’ı tehlikeli, korkulması gereken bir şehir, Hispanikleri de nefret edilmesi gereken bir topluluk olarak göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Ohio ziyareti sırasında Trump’ı karşılayan belediye başkanı Nan Whaley ise saldırının düzenlendiği bölgeyi ziyaret etmeyeceklerini ve bölgede yaşayanların Trump’ın orada olmasından memnun olmayacağını söyledi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir