MENÜ
İzmir 10°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı'da inşaat boykotu başladı!
Güncel
27 Eylül 2021 Pazartesi 09:20

Torbalı'da inşaat boykotu başladı!

Torbalı’da 200 sektör temsilcisinin aldığı ‘15 gün yapı durma’ kararı uygulanmaya başladı. Hafta boyunca sektör temsilcileri ile toplantılar yapan TTO Başkanı Olgun: “Çivi çakmayacağız. Kriz fırsatçısı; demir, çimento ve beton karteli zamları geri almazsa Rekabet Kurumuna başvuracağız” dedi.

Demir, çimento ve beton fiyatlarına yapılan zamlar karşısında yapı durdurma kararı alan Torbalılı müteahhitler 10 Ekim’e kadar eylemlerini sürdürecek. Sektörün temsilcileri ile hafta boyu toplantılar yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun “15 gün boyunca çivi bile çakmayacağız. Demir çimento ve hazır beton kartelinin kriz fırsatçılığı yapmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

2018 yılından itibaren hazır betona yüzde 97, çimentoya yüzde 85, demire ise yüzde 137 zam geldi. Zamlar ile birlikte yapı inşaatlarında kullanılan 1 metreküp beton fiyatı KDV ve pompa bedeli dâhil olmak üzere 2018 yılında 180 TL iken bu yıl 355 TL’ye çıktı. İnşaat maliyetlerinin büyük yükünü çeken beton, demir ve çimentonun dışında diğer 79 kalemde de son dönemde yüzde 50’lik artış oldu.

KONUT KALMADI
Torbalı ve Ayrancılar bölgesinde yaklaşık 200 sektör temsilcisi ile ortak karar aldıklarını açıklayan TTO Başkanı Olgun “Yılda 15 bin konut üreten Torbalılı müteahhitler artan maliyetler sebebi ile konut yapamaz oldu. Türkiye’nin en yoğun göç alan bölgelerinden olan Torbalı’da konut stoğu tükendi. Bu da emlak fiyatlarını zıplattı. Hayatın her alanında zam var. Yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek kur üyelerimizin belini büktü. Ama demir, çimento ve beton karteli enflasyona artı olarak kriz fırsatçılığı yapıyor. Yüksek kuru bahane ediyorlar ama dolar düşerken hiç indirim yaptıklarını görmedik. Sektörün tüm temsilcilerinin ortak kararıdır. Harç bitti, yapı paydos. Çivi çakmayacağız. Bu birinci adım, ikinci adım Rekabet Kurumunun kapısını çalmak olacaktır. Ayrıca üretimi sınırlı olan demir, çelik, çimento ve benzeri inşaat hammaddesinin ihracatına sınırlandırma getirmesi gerekiyor.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir