MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı hayata döndü...
Güncel
14 Ekim 2024 Pazartesi 15:35

Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı hayata döndü...

Tire'de İYİ Partili S. Atakan Duran döneminde yağ deposu olarak kullanılan 15 bin kişilik Avrupa standartlarındaki Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı bambaşka bir görünüme kavuştu. Profesyonel müsabakalara ev sahipliği yapmaya başlayan statta dün oynanan Kuşadasıspor-Karşıyaka maçında 5 bini aşkın futbolsever tribünlerde yer alırken, Tire esnafının da yüzü güldü. Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, "Spor kenti Tire vizyonu ile yola çıktık. Stadımız milli maç oynanabilecek durumda" dedi.

SONKALEİZMİR-Tire'de Aziz Kocaoğlu'nun Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde Avrupa standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı yeniden önemli maçlara ev sahipliği yapmaya başladı. 

SEZON ÖNCESİ TADİLATI YAPILDI

İYİ Partili S. Atakan Duran'ın belediye başkanlığı döneminde atıl kalan, kapısına kilit vurularak yağ deposu olarak kullanılan stat yeni dönemde bambaşka bir görünüme kavuştu. Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu'nun talimatıyla sezon öncesi tadilatı yapılan stat, 3. Lig'deki Tire FK'nın yanı sıra çevre illerdeki takımlara da ev sahipliği yapmaya başladı. 

(Karşıyakalı taraftarlar Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümü doldurdu)

ESNAFIN DA YÜZÜ GÜLDÜ 

Dün 3. Lig 1. Grup'taki Kuşadasıspor-Karşıyaka maçında 5 bini aşkın futbolsever Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı tribünlerinde yer aldı. Renkli görüntüler oluşurken, Tire esnafının da yüzü güldü. 

(Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, eski başkanlardan Tayfur Çiçek ile birlikte Kuşadası-Karşıyaka maçını takip etti.)

SONKALE'ye konuşan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, stadın milli maçlara dahi ev sahibi yapabilecek durumda olduğunu söyledi. Başkan Okuroğlu şunları kaydetti:

"Stadın atıl kalmasını istemiyorduk, gerekli tüm bakım ve tadilatları yaptık. Aydın'da stat sakıntısı yaşan kulüpler var, onlara da kapımızı açtık. 3. Lig'de mücadele eden Tire FK kulübümüz var. Geçen yıl şampiyon olarak profesyonel lige çıktı. Bunun yanı sıra masterlar maçları ile çeşitli aktivitelerle burayı canlı tutmaya çalışıyoruz. Dünkü maçta çok güzel bir ambiyans oluştu. Esnafımıza da bu canlılık katkı sağlıyor. Tire'de misafir ettiğimiz tüm taraftarlara teşekkür ediyoruz. 

"BASKETBOL TAKIMI DA KURULDU"

Stadımız şu an Süper Lig maçları dahil tüm müsabakalara ev sahipliği yapabilir. Futbol Federasyonu'na da bilgi verdik, gelip incelemelerde bulundular. Burada milli maç bile oynanabilir. Biz 'Spor kenti Tire' vizyonu ile yola çıkmıştık, Aynı devam ediyoruz. Erkek basketbol takımı da kurduk. 3. Lig'de yarışıyor. Güzel ve iddialı bir takım. Tüm branşlarda sporla iç içe bir Tire için çalışıyoruz."

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir