Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Belkahve’nin sınırlarında yer aldığı Bornovamız zengin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklere sahip bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken İduğ, “Dramalılar Köşkü’nden Etnografya Müzesi’ne, Denizcilik Müzesi’nden Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’ne çok sayıda müzemiz var. Biz bunlara bir yenisi olarak sizlerinde katkıları ile Girit Anı Evi’ni ekleyeceğiz. Amacımız tüm bu tarihi alanları tanıtacak bir tur organizasyonu yapmak” diye konuştu.
Girit Türkleri Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı M. Demir Uzun ile yönetim kurulu üyeleri Esin Kurt ve Bilman Yüce’nin de bulunduğu ziyarette Başkan İduğ’a teşekkür eden bağışçı Nigar Balın, “Beş neslin yaşadığı, çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği ailemiz için çok özel olan bir bina. En az üç yüz yıllık olduğunu tahmin ediyoruz. Bu binanın yıkılıp, yok olmasını istemiyoruz. Sizin böylesi tarihi yapılara önem verdiğinizi biliyoruz. Bu yüzden bu binayı Bornova Belediyesi’ne bağışlamak istedim” dedi.
250 metrekarelik alanda tek ve iki katlı iki bina ile müştemilatı bulunan tarihi yapı, ilgili yasal süreçlerin tamamlanması ve gerekli izinlerin alınmasının ardından Bornova Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak Girit Anı Evi’ne dönüştürülecek. Tarihi binada Girit kültürü çeşitli eşyalar, kıyafetler ve fotoğraflarla anlatılacak. Girit göçmeni bir aileden gelen Başkan İduğ, kendisine ait ilgili materyalleri de Girit Anı Evi’ne bağışlayacak.Bahçesi de bulunan binada kafeterya ve kütüphane de planlanıyor.
Esin Kurt 18 Ocak 2020 Cumartesi 23:42
|
Hülya Yorulmaz 15 Ocak 2020 Çarşamba 17:17
|