MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taraftarı susturma yasası mı geliyor?
Spor
27 Haziran 2019 Perşembe 10:41

Taraftarı susturma yasası mı geliyor?

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik teklifi endişe yarattı. Hak ve özgürlükleri ihlal edeceği, kişisel bilgilerin ifşa edilmesine yol açacağı belirtilen değişikliğin, tribünleri susturma amacı taşıdığı öne sürüldü. Değişikliğin, İstanbul seçimlerinin iptali sürecinde Beşiktaş Çarşı Grubu'nun İmamoğlu'na destek amacıyla "mazbatayı ver" sloganları atmasının ardından kararlaştırıldığı iddia edildi.

SONKALE- İzmir'deki taraftar grupları tarafından da merakla beklenen, AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik teklifi bugün Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Yargı Reformu ile cezaevlerindeki doluluk oranı azaltılmaya çalışılırken, sporda şiddete ilişkin bu kanun değişikliği ile binlerce kişinin daha potansiyel suçlu olarak cezaevine girmesine zemin hazırlandığı öne sürüldü. Spor camiasında endişe yaratan bu değişikliğin, taraftar gruplarının "Mazbatayı var, mazbatayı ver" şeklinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteklerinin ardından gündeme getirilmesinin düşündürücü olduğu belirtildi.
Tribünleri susturma amacı taşıdığı iddia edilen bu düzenlemede, taraftarların maç öncesinde, sonrasında veya maç sırasında toplandıkları yerlerin, gidiş geliş güzergahlarının, seyahat ettikleri araçların, kamp yaptıkları yerlerin mercek altına alındığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir