MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tam kapanmada karavan günleri
Güncel
1 Mayıs 2021 Cumartesi 11:22

Tam kapanmada karavan günleri

Pandemi nedeniyle alınan 17 günlük tam kapanma kararının ardından İzmir Kent Ormanı girişindeki karavan parkı, yurttaşların gözdesi oldu. Sokağa çıkma yasağını, çoluk çocuk ailecek karavanlarında geçiren yurttaşlar, temiz havada çay demleyip hamak keyfi yaptı. Kimileri ise çimlere uzanıp internetten şirket toplantısı yaptı, ağacın altına attığı masada LGS'ye çalışanlar da vardı.

Kızı ve eşini de yanına alıp karavanıyla İzmir Kent Ormanı girişindeki parka gelen İlhan Doğan, “Betonların arasından kaçtık. Sabah kuş sesleri ve oksijeni bol ortamlarda uyanmak istiyoruz. Bu yüzden, şehirlerden kaçabilmek, uzaklaşabilmek için en ideal ortamı karavan olarak düşündük. İki gün önce karavanımızı aldık. Evimizi seyyar hala getirdik. Yedi metrekarelik bir evimiz var. Evde olan her şeyimiz var. 17 günlük kapanma boyunca burada kalacağız” dedi.

“BU SAYEDE NEFES ALDIK”

Tıbbi mümessil eşi ve LGS’ye hazırlanan kızı ile 17 günlük kapanmayı karavanda geçirmek için parka gelen Nilüfer Erengönül ise şunları söyledi:

“Daha yeni karavancılığa soyunduk. Buraya da ikinci gelişimiz. Bu koronavirüs bizi mahvetti desek yeridir. Eşim bir yandan toplantılara katılıyor, kızım LGS’ye buradan çalışıyor. Bizler karavancılık sayesinde nefes alabildik. Evimiz İzmir merkezde, ama burada olmayı tercih ediyoruz. Çünkü evlerde nefes alınacak gibi değil. Burada rahat ve huzurluyuz.”

"EV HANIMLIĞI KOLAY, TOZ ALMA DERDİ YOK"

Karavanda ev hanımlığının da daha kolay olduğunu belirten Erengönül, “Evde eşyadan boğuluyoruz. Burada toz almak, ev temizliği yok. Yemek konusunda da işimiz daha kolay. Sucuk, peynir, domates, balık gibi daha pratik yemekleri tercih ediyoruz” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇOK RAHAT ETTİK”

Üç yıldır karavan hayatı yaşayan Mehmet Ökçeci ise şunları söyledi:

“Sürekli karavanda kalmasam da geçici sürelerde, böyle pandemi dönemlerinde çok rahat ediyorum. Şehir içinde apartman dairesinde oturmak ya da bu şekilde açık havada oturmak var. Evdeki konforun hemen hemen hepsi karavanda da var. Elektriği panellerden sağlıyoruz, suyumuzu depodan karşılıyoruz. Yani ekmek elden su gölden tarzında bir yaşantımız var.”

“17 GÜN BOYUNCA KARAVANDAYIZ”

Ailesiyle birlikte karavan parkına gelen İbrahim Erol da diğer karavancılar gibi doğa ile iç içe olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Erol, “Eski bir karavancıyız. Burası pandemiden dolayı bizim sığınacak bir limanımız oldu. Mümkün olduğunca halkla iç içe olmamaya çalışıyoruz. Aşılarımızı olduk ve dışarıdan kimse gelmediği için de biraz rahat davranabiliyoruz. Çayımızı demliyoruz, mesafeye uyup muhabbetimizi ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı aldık. 17 gün boyunca buradayız” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir