MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksicilerin başkanından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV çağrısı: ''SESİMİZİ DUYUN''
Güncel
26 Ocak 2023 Perşembe 09:59

Taksicilerin başkanından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ÖTV çağrısı: ''SESİMİZİ DUYUN''

İzmir'in birçok bölgesinde taksici esnafını ziyaret ederek sıkıntıları dinleyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, "Sayın cumhurbaşkanımız sesimizi duysun. En büyük sıkıntımız yüzde 45'lik ÖTV" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir'in birçok ilçesinde durak ziyaretleri yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık bu kez sahadan çağrı yaptı. Ziyaretlerinde taksici esnafının taleplerini dinleyen Başkan Anık, yıllardır süregelen sıkıntılara dikkat çekerek ÖTV indirimi çağrısını yineledi.

Durak ziyaretlerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye de konuk olan Başkan Anık, taksici esnafının taleplerine ilişkin SONKALE'ye değerlendirme yaptı.

(Başkan Celil Anık, İzmir'de sık sık durak ziyaretleri yaparak esnafın derdini dinliyor)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Yüksek enflasyon ve hayat pahalalığı nedeniyle taksici esnafının araç sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Başkan Anık şöyle konuştu:

"Hep söylüyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız yüksek ÖTV oranı. Yüzde 45'lik ÖTV çok ama çok yüksek. Ulaşım sektöründeki diğer gruplar 4-8 arasında ödüyor. Hükümetimiz 2016 yılında ÖTV oranını sıfırlamıştı. O zaman yapılmıştı şimdi de benzer bir düzenleme olabilir. Sıfır ÖTV istemiyoruz, makul bir oran belirlenebilir. Bu konuda çağrımız sayın Cumhurbaşkanımıza. Yütfen sesimizi duyun. Türkiye'de 150 bin taksi var. Bu konudaki bir düzenleme tüm piyasaya can suyu verecek. İkinci el piyasası olumlu etkilenecek. Araçlar değişecek. Daha iyi hizmet ortaya çıkacak."

YEDEK PARÇA MALİYETLERİ YÜKSEK

Taksici esnafının yedek parça maliyetlerinden de dertli olduğunu belirten Başkan Celil Anık, "Eski araçlar kullanıldığı için yedek parça ihtiyacı daha fazla oluyor. Yine aynı ÖTV konusuna geliyoruz. ÖTV indirimi olursa taksici esnafının sorunları büyük oranda çözülecek" diye konuştu.

10 BUÇUK AY SONRA YENİ TARİFE

İzmir'de taksi biniş ücretleri yüzde 45 artış gördü. Buna göre taksimetre açılış ücreti 6 liradan 7 liraya yükseldi. Kilometre ücreti ise 9 liradan 13 liraya yükselirken, indi bindi ücreti ise 20'den 30 liraya çıktı. Başkan Celil Anık, "Her geçen ay taksici esnafı daha da zorlanıyordu. En son geçen Mart ayında fiyat düzenlemesi yapılmıştı. 10 buçuk ay sonra yeni bir tarife gereklilikti. TEFE- TÜFE oranlarında bir artış yapıldı. Keşke bu zamlar olmasa ama imkanlar buna mecbur bıraktı" diye konuştu. 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bekir erol
 26 Ocak 2023 Perşembe 13:02
Lütfen o taksi ve dolmuşlara sonradan takılan yüksek ses çıkartan kornalara bir önlem alın olur olmaz yerlerde bir müşteri için yüzlerce insanı rahatsız ediyorlar.bu sadece izmirde var işte sizlerin yüzünden dışardan izmire gelen izmire köy diyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir