MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksici esnafının araç çıkmazı...
Güncel
31 Ekim 2022 Pazartesi 09:56

Taksici esnafının araç çıkmazı...

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Celil Anık taksici esnafının araç sıkıntısına dikkat çekerek "Bizi zor günler bekliyor" diye konuştu.

SONKALEİZMİR-Renault 2023'te Türkiye'de yenilenmiş ikinci el araç dönemi başlatacağını açıklarken, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Celil Anık, kararın taksici esnafı için bir çıkış yolu olmayacağını söyledi.

SONKALE'ye konuşan Başkan Anık, ikinci el aracın yenilenme maliyetinin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Renault yenilenmesi için verdiğiniz ikinci el arabanız için yeniye yakın fiyat isterse faydası yok. Bize çıkacak maliyet önemli. '2004-2005 model araç en fazla şu kadar olur' diyebileceğimiz bir rakam da yok. Bunların bilinmesi lazım. Yeni fiyatına ikinci el maliyetiyle düzenleme yapılırsa kıymeti olabilir. Zaten artık Renault'ların yenileri çıkmıyor. Bin motorları çıkıyor o da taksici esnafının işine gelmiyor. Benzinli olan bu araçların motoru arıza yaptığı zaman motoru değiştirmek zorundasın. Araç firmalarından taksiye uygun araç çıkması lazım."

(İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Celil Anık)

"TOGG FİYATI 1 MİLYONUN ÜZERİNDE"

Yerli otomobil TOGG'un çıkmasının da kendileri için uygun görünmediğini vurgulayan Celil Anık şöyle devam etti:

"Bizi  araç konusunda zor günler bekliyor. Akaryakıtın durumu ortada. Elektrikli araçlara geçmemiz lazım ama çok lüks ve pahalı.  TOGG da lüks. Bir milyonun üzerinde fiyat olacağı söyleniyor. Nasıl alacağız, mümkün değil. Bizim için fiyatın 550-600'ü geçmemesi lazım. Bunda bile zorlanırız. Zaten araç bulunmuyor. Biz mecburen ikinci el araçları kullanıyoruz. ÖTV indirimi asıl çözüm olur. Devletimizden bu konudaki beklentimiz sürüyor."

"ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Başkan Celil Anık, İzmir’de toplu ulaşım tarifesine gelmesi beklenen zammın UKOME tarafından reddedilmesi ile başlayan tartışmalara da değindi. Önceki hafta AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yaptıkları ziyareti anımsatan Anık, "Çok olumlu bir ziyaret gerçekleştirdik. Biz taksici esnafının UKOME ile ilgili bir sıkıntısı yok. Minibüsçü esnafı etkileniyor. Büyükşehir'in talebi var. Biz burada aracı olarak bir çözüm üretilmesi noktasında çalışıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir