MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜİK’ten ENAG’a bir dava daha!
Güncel
3 Mart 2023 Cuma 09:52

TÜİK’ten ENAG’a bir dava daha!

Bağımsız akademisyenlerin kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) geçen yıl açtığı dava mahkemece reddedilen TÜİK, ENAG aleyhine bir dava daha açtı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bağımsız akademisyenlerin ve ekonomistlerin kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) aleyhine bir dava daha açtı.


ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda “Yine mi dava açtınız sayın TÜİK yöneticileri? Sahaya inip enflasyonu ve milli geliri doğru dürüst ölçseniz topluma yararınız olur belki. Bu defa mahkeme salonuna geleceksiniz ama, geçen sefer olduğu gibi kaçmak yok” ifadelerine yer verdi.

MAHKEME OYBİRLİĞİ İLE REDDETMİŞTİ
TÜİK, ENAG'ın yayınladığı enflasyon rakamlarıyla kurumun itibarının zedelendiği gerekçesiyle geçen yıl da dava açmış ve ENAG'ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu.

Davanın duruşması 2022’de Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmüş; duruşma hakimi, TÜİK'in açmak istediği davanın reddine karar vererek duruşmayı bitirmişti.

Prof. Dr. Ulusoy, bu durumu şu sözlerle duyurmuştu: “TÜİK'in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedildi.”

TÜİK %57.6, ENAG %121.6 OLARAK AÇIKLAMIŞTI
Öte yandan, TÜİK’e göre tüketici fiyatları ocakta aylık yüzde 6,65, yıllık yüzde 57,68 artarken, ENAG ise ocakta aylık enflasyonu yüzde 9,26, yıllık enflasyonu yüzde 121,62 açıklamıştı.

Bugün 10.00’da ise şubat ayına ilişkin TÜFE açıklanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir