MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TPI Kompozit işçilerinin protestoları sürüyor
Güncel
13 Temmuz 2022 Çarşamba 13:27

TPI Kompozit işçilerinin protestoları sürüyor

İzmir'in Menemen ilçesindeki serbest bölgede ve Sasalı’da faaliyet gösteren rüzgar türbini fabrikası TPI Kompozit'in işçileri, bayramda da protestolarını sürdürdü. İşveren, asgari ücretin üzerine verilen zam teklifini yüzde 5’ten yüzde 9'a çekti ancak işçilerin protestoları bitmedi. Fabrika bahçesinde toplanan işçiler, ücret artışı ve çıkarılan arkadaşlarının tekrar işe iadesi taleplerini dile getirdi.

SONKALEİZMİR- TPI Kompozit işçileri, bayram öncesinde, Menemen'deki serbest bölge ve Sasalı’daki fabrikaların bahçesine çıkarak iş bırakma eylemi yapmıştı. Petrol- İş Sendikası üyesi işçiler, asgari ücretin üzerine yüzde 5 iyileştirme yapılmasını içeren teklifi kabul etmediklerini, enflasyon ve hayat pahalılığı dikkate alınarak ücretlerinde daha fazla artış yapılması taleplerini iletmişti.

3 günlük direnişin ardından işverenin 100'den fazla işçiyi işten çıkardığı ileri sürüldü. Bunun üzerine, Petrol- İş Sendikası üyesi işçilerin, fabrika bahçelerindeki protesto gösterileri yoğunlaştı. Fabrika bahçesinde toplanan işçiler, arkadaşlarının işe iadelerini ve ücretlere zam taleplerini yineledi.

İşçilerin tepkilerinin ardından işveren geri adım attı. İşveren, asgari ücretin üzerine verilen zam teklifini yüzde 5’ten yüzde 9'a çekti, atılan işçilerin de tekrar işe alınacağını duyurdu. Ancak, bu teklif de protestocu işçiler tarafından kabul edilmedi.

Türk-İş ve Petrol-İş Sendikası yöneticileri, dün akşam fabrika bahçelerine gelip işçilere seslendi.

Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak, atılan tüm işçilerin tekrar işe iade edilmesine kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

TPI Kompozit'te sendikacılar ve işveren arasında görüşmelerin sürdüğü, ücret zammı konusunda pazarlıkların devam ettiği belirtildi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir