MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOKİ'den İzmir'de dev satış!
Güncel
16 Haziran 2022 Perşembe 12:34

TOKİ'den İzmir'de dev satış!

TOKİ, 27 ilde 349 arsayı açık artırma yönetmiyle satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılan arsaların 104 tanesi ise İzmir'de yer alıyor. Araziler arasında Bayraklı'da depremden sonra belirlenen rezerv alanları, Aliağa'daki gemi söküm alanları ve Çeşme'deki turizm tesis alanları da bulunuyor. 

SONKALEİZMİR - Hazine arazilerinin satışı tam gaz sürüyor. TOKİ, 29-30 Haziran tarihlerinde yapılacak müzayede ile 27 ildeki 349 muhtelif arsayı satışa çıkaracağını duyurdu. 

104 TANESİ İZMİR'DE
Satışa çıkarılan arazilerin 104 tanesinin İzmir'de olması dikkati çekti. Aliağa, Bayraklı, Çeşme, Urla, Torbalı ve il merkezindeki arsaların arasında doğal SİT, Turizm Tesis alanları, konut, ticaret, sanayi ve depolama, gemi söküm alanları yer alıyor. 


BÜYÜK KISMI ALİAĞA'DA
İzmir'de satışa çıkarılan arazilerin büyük bölümü Aliağa İlçesi'nde yer alıyor. İlçedeki 21 gemi söküm alanı satışa çıkarılıyor. Gemi söküm alanları için belirlenen muhammen bedeller 172 milyon TL ile 53,5 milyon TL arasında değişiyor. 

ÇEŞME'DE TURİZM TESİS ALANLARI
Çeşme İlçesi'nde ise 22 taşınmaz satışa çıkarılıyor. Müzayede ile satışa çıkacak araziler içerisinde doğal SİT, konut ve turizm tesis alanları yer alıyor. Taşınmazlar için belirlenen muhammen bedeller ise 77 milyon 992 bin TL ile 1 milyon 262 bin TL arasında değişiyor. 

BAYRAKLI'DAKİ REZERV ALANLAR
Satışa çılkan taşınmazların ikisi ise deprem felaketinden en çok etkilenen Bayraklı İlçesi'nde yer alıyor. 28,3 ve 18 milyon TL değer biçilen iki arazi rezerv alan içerisinde yer alıyor. Araziler akaryakıt istasyonu ve ticaret alanı vasfı taşıyor. 

TOKİ sadece İzmir'deki satıştan yaklaşık 2,8 milyar TL gelir elde etmeyi hedefliyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir