MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TOKİ Başkanı'ndan akıllara zarar Karaburun açıklaması!
Güncel
21 Şubat 2022 Pazartesi 09:42

TOKİ Başkanı'ndan akıllara zarar Karaburun açıklaması!

İzmir'in Karaburun ilçesinde TOKİ tarafından yapılmak istenen toplu konut projesi büyük tepki çekmişti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan projenin ilçenin doğal dokusu ile uyuşmadığnı belirterek ''Bu bir rant projesi'' demişti. TOKİ Başkanı Ömer Bulut konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Erdoğan'ı hedef aldı. 

İzmir'in Karaburun ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılması planlanan toplu konut projesi tartışmalara neden oldu. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da projeye tepki gösterdi. Erdoğan  yaptığı açıklamada ''Bu proje ilçenin doğal dokusuyla uyuşmuyor. İki katlı, deniz manzaralı sosyal konut nasıl olacak? Bu bir rant projesidir" dedi. 

HEDEF BİZİ BALTALAMAK
Yeni Asır'a konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "Hizmet edermiş gibi görünmek isteyenler, vatandaşlarımızın takdirini kazanmış olan idaremizin çalışmalarında, projelerimize destek vermek yerine baltalamaya çalışıyor. Karaburun'da henüz herhangi bir planlama ve projelendirme süreci başlatılmadı. Algı operasyonlarıyla idaremizin gerçekleştireceği uygulamaları engellemeye çalışıyorlar. Süreç bu durumdayken belediye başkanı tarafından yapılan açıklamayla kamuoyunun gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesi doğru değil. Spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemeli. Kimse kimsenin işine burnunu sokmasın. Herkes kendi işini yapsın. Biz kendisine iş yapma demiyoruz. Ama TOKİ üzerinden siyaset yapmasın. TOKİ'nin projelerini sorgulamak veya açıklama yapmak Karaburun belediye başkanının görevi ve haddi değil. Karaburun belediye başkanına tavsiyem, TOKİ'ye cevap vermek için önce önüne bir abaküs alsın, birer birer bizim yaptığımız 1 milyon 100 bin konutu saysın. Bu da yaklaşık 50 gün sürer. Cevap vermesi için bile 50 gün beklemesi lazım. Bir belediye başkanı samimi olsa, bizi arar, 'Burada böyle bir proje yapıyormuşsunuz, itiraza konu olan bazı çekincelerimiz var' dese oturulur konuşulur. Çok da doğaldır bunu yapmak. Ama sosyal medya üzerinden konuşmayı tercih etmez. 'TOKİ yüksek yapılaşmaya sebep oluyor' gibi söylemler var. İnanın, gidin bakın TOKİ'nin yaptığı binalar hiçbir zaman o şehirlerin en yüksek binaları değildir. Eskişehir'de de bakın, İstanbul'da da bakın, diğer şehirlerde de bakın. TOKİ'nin yaptığı yüksek binalar vardır ama en yüksek binalar değildir" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kadri gulergenc
 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:26
Birava baskanim toki baskanina iyi cevab verdiniz sizi tebrik ederim ilkay baskanimkkk
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir