MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Space X başardı! Bu kez düşmedi!
Dünya
6 Mayıs 2021 Perşembe 08:53

Space X başardı! Bu kez düşmedi!

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX'in Starship SN15 kod isimli uzay mekiği başarılı bir kalkış yaptıktan sonra başarıyla inerek bir ilke imza attı. "Bilim kurgu filminden fırlamış" gibi gözüken 120 metrelik uzay mekiğinin başarısı Elon Musk'ı memnun etti.

Bilim dünyasında görmeye alışık olduğumuz uzay mekiklerinden oldukça farklı bir uzay mekiği test görevini başarıyla tamamlayarak yere çakılmadan Dünya’ya iniş yapmayı başardı.

Daha önceki denemelerde başarısız bir şekilde iniş yaparak SpaceX’in kurucusu Elon Musk olmak üzere birçok bilim ve uzay meraklısını üzen SpaceX’in Starship SN15 isimli uzay mekiği dün gece Teksas’taki Boca Chica’dan kalkış yaptı.

Yaklaşık 10 kilometre irtifa kazanan 120 metrelik ve 16 katlı araç daha sonra başarıyla Dünya’ya iniş yaptı. Üç motoru bulunan uzay mekiğinin başarısı ile ilgili olarak Elon Musk, Twitter üzerinden, “Starship başarıyla iniş yaptı” açıklamasını yaptı.

Daha önce SN8, SN9, SN19, SN11, sırasıyla Aralık, Şubat ve Mart aylarında deneme uçuşu yapmış fakat başarılı olamamış, Dünya’ya iniş sırasında parçalara ayrılmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir