MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den ÇEDES tepkisi: İzmir’den size bir şeyh çıkmaz!
Güncel
19 Eylül 2023 Salı 12:39

Soyer'den ÇEDES tepkisi: İzmir’den size bir şeyh çıkmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kamuoyunda tepkiye neden olan ÇEDES uygulamasına dair açıklama yaptı.  Soyer, İzmir'in pilot il seçilmesine tepki göstererek ' İzmir’den size bir şeyh çıkmaz! ÇEDES projesi iptal edilene kadar mücadelemizle buradayız' dedi. 

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran ÇEDES uygulamasına bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Soyer, uygulama kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

Uygulama için İzmir'in pilot il seçilmesini eleştiren Soyer şu ifadeleri kullandı;

ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK ASLİ VAZİFEMİZ!
''İzmir'in ağacı, yaşken de dimdiktir.  Ne şeyhlere mürit olur eğilir ne de mensup olur ezilir. Yıllar önce Köy Enstitülerini var etmiş ülkemizi bugün ÇEDES gibi projelere mahkum etmek istiyorlar. Cumhuriyetimizin temel değerlerini hiçe sayan bir ideolojinin eğitim sistemini ele geçirmesine seyirci kalamayız. Çocuklarımızı her türlü çıkar çetesine karşı korumak bizim asli vazifemizdir. 

Görev bekleyen yüz binlerce öğretmenimizin ataması derhal yapılmalı, hocalarımız ise camilerimizde kutsal görevlerini ifa etmeye devam etmelidir.  Hukuku, bilimi ve laikliği zedeleyen, inanç ve değerlerimiz üzerinden ayrımcılık tohumları eken ÇEDES projesi iptal edilene kadar mücadelemizle buradayız. 

İZMİR'DE SİZE BİR ŞEYH ÇIKMAZ!
Evladının ve ülkemizin geleceğini düşünen herkesi, bu büyük yanlışa karşı mücadeleyi daha da büyütmeye davet ediyorum. İzmir’i uygulamanın pilot ili olarak seçenlere de tek bir lafım var: İzmir’den size bir şeyh çıkmaz! İyi bilinsin ki Anayasamızın 4. maddesi gereği Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laiktir. Daima da öyle kalacak.  Asla vazgeçmeyiz!''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir