MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den Buca Cezaevi arazisi mesajı!
Güncel
1 Kasım 2023 Çarşamba 09:54

Soyer'den Buca Cezaevi arazisi mesajı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mahkemenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisinde betonlaşmanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Soyer, ''Karanlık duvarların enkazından beton filizleri değil, Türkiye’nin en aydınlık parkı doğacak. Buca Cezaevi Özgürlük Evi olacak'' dedi. 

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisinde betonlaşmanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Soyer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''İktidar paydaşlarının hayallerini süsleyen rant planlarının hukukun ve yaşamın gerçekleriyle örtüşmediği bir kez daha ortaya çıktı. Bizim ve meslek odalarımızın itirazı üzerine açılan davanın görüldüğü İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisinde betonlaşmanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti. Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı. Karanlık duvarların enkazından beton filizleri değil, Türkiye’nin en aydınlık parkı doğacak. Buca Cezaevi Özgürlük Evi olacak.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir